Denis Pascal

Piyanist

Denis Pascal, Fransa’da ve dünya çapında solist ve oda müzisyeni performansıyla Fransız piyanosunun en özgün figürlerinden biri olarak kendini kanıtladı. Kariyeri büyük ölçüde yurt dışında gelişti. Avrupa’da olduğu gibi aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde (New York’ta Lincoln Center ve Merkin Konser Salonu, Washington’da Kennedy Center, San Francisco’da Herbst Theatre) çok sayıda sahneye çıktı; Latin Amerika’da (Theatro Municipal de São Paulo); Asya’da (Seul Sanat Merkezi, Yeni Japonya Filarmoni Orkestrası ile Yokohama). Fransa’da, Paris salonlarındaki (Théâtre des Champs-Élysées, Théâtre du Châtelet, Philharmonie, Oditoryum of Radio France, Théâtre de la Ville, Salle Gaveau, Opéra Garnier, radyo Fransa oditoryumu) sanatseverlerin gönlünü fethetti. (Folle Journée de Nantes, Festival de la Roque d’Anthéron, Festivals of Salon-de-Provence, Aix-en-Provence, Radio France ve Montpellier, Berlioz, Lisztomania ve Nohant’taki Chopin Festivalleri) gibi çok sayıda uluslararası festivalde de başarı ortaya koydu.
Diskografisi müzikal anlamda ortaya koyduklarını yansıtmaktadır. Renk bilimi ve ifade gücü müzik basını tarafından oy birliğiyle övülen Liszt’in Macar Rapsodilerinin eksiksiz bir setini kaydetti (Shock of the Music World, Prix de l’Association Française Franz Liszt, Classica tarafından önerilir). Bazı diskografik projeler eleştirmenlerden büyük beğeni topladı: Sisyphe için Jean Wiéner’e adanan monografik disk, onun muazzam merakının mükemmel bir örneği, böylece bir Diapason d’Or aldı. François-Xavier Roth ve Les Siècles orkestrası ile Chopin’in iki simgesel konçertosu hakkındaki görüşümüzü yeniliyor. Klarnetçi Jérôme Comte ile Brahms ve Berg’e adadığı CD’si Académie Charles Cros tarafından ödüllendirildi. Schubert ve ardından Erik Satie ile ilgili son yayınları, Fransız ve yabancı basın tarafından büyük beğeni topladı ve özellikle Classica dergisinden bir Choc ile ödüllendirildi.
Çok rağbet gören bir pedagog olarak Lyon’daki CNSM’ye ve ardından Nisan 2011’de Paris’teki Conservatoire National Supérieur de Musique’e profesör olarak atandı.