Sorun Yanıtlayalım

Soru/yanıt sayısı artarsa konulara göre sınıflandırma yapılacaktır.
Varsa sorularınızı ndskayit@nds.k12.tr adresine gönderebilirsiniz.

Öğrencilerimizin yıllara göre yurt içi ve yurt dışı üniversite başarıları internet sitemizde yayınlanmaktadır. Yıldan yıla herhangi bir yöne doğru küçük bir artış söz konusu olsada son yıllarda yurt içi veya yurt dışı üniversite tercihi eşit oranlardadır. (%50-%50)
Öğrenciler bu konudaki son kararlarını tüm kabulleri ve sınav sonuçları belirlendikten sonra vermektedir.
Öğrencilerimizin kabulleri Yurt içi ÖSYM, Yurt içi Galatasaray Üniversitesi, Fransa Üniversiteleri, İngilizce öğrenim yapan üniversiteler (ABD, Kanada, İngiltere, Hollanda..) olarak 4 kategoride toplanmış son tercihleri son kolonda belirtilmiştir. Son dört yıla ait veriler aşağıdadır.

2018-2019 Üniversite sonuçları
2017-2018 Üniversite sonuçları
2016-2017 Üniversite sonuçları
2015-2016 Üniversite sonuçları

2019-2020 Üniversite sonuçları henüz kesinleşmemiştir. Öğrencilerimizin Fransa Üniversitelerine ve İngilizce öğrenim yapan üniversitelere kabulleri internet sitemizde yayınlanmıştır. Bu bilgiler düzenli olarak güncellenmektedir.

Kayıt işlemlerinin tamamlanmasından sonra 2020-2021 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere yeni kayıtlı öğrencilerin burs başvuruları alınır. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ücretsiz veya Burslu Okuyacak Öğrenci ve Kursiyerler bölümü ilgili maddeleri uyarınca, içinde bulunulan öğretim yılı için ücretsiz okuma hakkından yararlanacak olan öğrenciler belirlenir. Yönetmelik gereği şehit ve gazi çocuklarına ek olarak öğrencilerin %3’ü ücretsiz okur. Burs başvuruları her yıl tekrarlanır.

Öğrencinin LGS puanına bağlı olarak burs verilmesi sistemi okulumuzda bulunmamaktadır.
Sınıf birincilerine, okul adına herhangi bir etkinliğe katılan öğrenciye vs. herhangi bir indirim yapılmamaktadır.
Milli sporcular %25 indirimli okumaktadır.

Aile boyu NDS’liliği seçmeyi düşündüğünüz için çok teşekkür ederiz.
Bu şekilde bir indirim uygulaması bulunmamaktadır.
Aynı anda lisemizde okuyan iki kardeşten birine %10 ya da her iki çocuğa %5 indirim yapılmaktadır.

1997 yılında İlköğretim 8 yıla çıkarılmasıyla birlikte yabancı okulların ortaokulları kademeli olarak kapandı. 2012-2013 yılında başlayan 4+4+4 sisteminde de aynı şekilde devam etti. Okulumuzda öğretim tüm yabancı okullar gibi bir yıl hazırlık 4 yıl lise olarak devam etmektedir. Fransızca, ( FLE-Français Langue Etrangere-Yabancılar İçin Fransızca ) yöntemiyle öğretilmekte olup Fransızca bilmeyen öğrenci, Hazırlık yılının sonunda lise öğrenimini Fransızca sürdürecek seviyeye gelmektedir. Lise bitiren öğrencilerin tamamı DELF/DALF sınavlarında B2, büyük bölümü C1, bazıları C2 seviyesine sahip olurlar. İsterlerse Fransa’da üniversite eğitimlerine devam edebilirler. Kısacası, evet hem de çok iyi seviyede öğreniyorlar. Bu konuda okulun tanıtım sunumunda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Zorunlu programlarımızda öğrencilerimiz yabancı dil olarak Fransızca ve İngilizce öğreniyorlar.
Sosyal etkinlikler kapsamında öğrencilerin isteklerine göre İspanyolca, İtalyanca öğrenmeleri mümkün. Yabancı dil öğretmenlerimizin çok sayıda dil bilmeleri öğrencilerin bu tür isteklerinin değerlendirilmesini mümkün kılıyor.

Okulumuzun 2. yabancı dili tüm öğrenciler için İngilizcedir. Hazırlık sınıfında 3, diğer sınıflarda haftada iki saat olarak okutulur. Hazırlık ve 9. Sınıflarda Elementary ve İntermediate olmak üzere iki farklı seviyede İngilizce dersi yapılır. Elementary grubunda olan öğrenciler ders programlarına ek olarak 2 saat ders yaparlar. Tüm seviyelerde sınıf ikiye ayrılarak 2 farklı öğretmen tarafından küçük gruplarda ders yapılır. Liseyi tüm öğrenciler en az B2 seviyesi ile tamamlarlar. 11. Sınıf seviyesinden itibaren özellikle yurt dışına gidecek öğrenciler İELTS ve/veya TOEFL sınavlarına girerek İngilizce bilgilerini belgelerler.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail