Ön Kayıt İşlemleri

Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinde 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı öğrenci kayıt kabul işlemleri öğrencilerin,

• Millî Eğitim Bakanlığınca 8. sınıf öğrencilerine yönelik 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak Merkezî Sınav LGS’de (Liselere Giriş Sınavı) aldıkları puan olan MSP (Merkezî Sınavı Puanı) temel alınarak,
  • Özel Okullar Kayıt Koordinasyon Komisyonu kararları doğrultusunda oluşturulan kayıt kabul kılavuzu (2024-2025 kılavuzu yayınlandığında bu link güncellenecektir) ve kayıt takvimi dikkate alınarak,
  • taban puan ilanı ve ön kayıt-kesin kayıt yoluyla yapılır.

ÖN KAYIT İŞLEMLERİ

• Belli bir ön kayıt-kayıt döneminde duyurulan taban puan ve üzerinde puana sahip olan öğrencilerin ön kayıt işlemleri okulun internet sitesinden online olarak yapılır.
  • Ön kayıt linki sadece ön kayıt dönemlerinde aktif olur.
  • Öğrenciye ait bilgiler sadece puan kontrolü için kullanılır; başka kurum veya kişilerle paylaşılmaz.
  • Öğrencinin puanları Millî Eğitim Bakanlığı’nın resmi sonuç sitelerinden kontrol edilir.
  • Veri girişi yapan veli, puan kontrolün yapılmasını, puan yeterli/geçerliyse ön kayıt döneminde öğrencinin ad ve soyadının baş harflerinin okulun internet sitesinde ilgili ön kayıt listesinde görünmesini, kayıt gerçekleşirse öğrencinin ad ve soyadının baş harflerinin kayıtlı öğrenci listesinde görülmesini kabul etmiş sayılır.

Ön kayıt sırasında

Öğrencinin;

• Nüfus bilgilerinin,
  • Merkezî sınav puanının,
  • Bitirdiği ortaokulun, 8.sınıfta okuduğu şube ve okul numarasının

Velinin;

• TC Kimlik No,
  • Adı Soyadı,
  • E-posta adresi
  • Telefon numarasının
    sisteme girilmesi istenir.

Beyan edilen bilgiler kontrol edilir. Bilgiler doğru, öğrencinin puanı taban puana eşit veya üzerinde ise ön kayıt onaylanır ve öğrenci ön kayıt listesine alınır; veli e-posta ile bilgilendirilir. Öğrencinin puanı ön kayıt puanının altında ise ön kayıt işlemi gerçekleşmez; veli, işlemin gerçekleşmediği ile ilgili e-posta ile bilgilendirilir.

• Ön kayıt ücretsizdir.
  • Kız ve erkek öğrenciler için tek puan açıklanır.
  • Her ön kayıt sadece yapıldığı dönem için geçerlidir. Gerektiğinde ön kayıt veli tarafından yenilenmelidir.
  • İlk ön kayıt döneminde başvuran öğrenci sayısı yüksek olduğundan ve kontrol işlemi uzun sürebildiğinden onay işlemi biraz zaman alabilir.
  • Ön kayıt listesinde öğrenciler puan üstünlüğüne göre sıralanır; geçerli zaman aralığında ön kaydı önce/sonra yaptırmanın olumlu/olumsuz hiçbir etkisi bulunmamaktadır.
  • Puan eşitiliğinde yaşı küçük olan öğrenci önceliklidir.
  • Ön kayıt listeleri anlık olarak güncellenir ve internet sitesinde görülür. Öğrencinin ön kayıt listesindeki sıralaması, ilgili döneme ait ön kaydın tamamlanmasından sonra resmiyet kazanır.
  • Her ön kayıt döneminin sonunda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin isimleri ve varsa yedek liste internet sitesinde yayınlanır.
  • Ön kaydı tamamlanmış, kayıt sırası gelmiş öğrencinin kayıt işlemi ilgili kayıt zamanında tamamlanmadığında öğrenci o dönem için kayıt hakkını kaybeder.
  • Ön kayıt işleminin farklı dönemlerde yinelenmesi söz konusu olursa, ön kayıt onay işlemi anında gerçekleşecektir.
  • Ön kayıt yaptırmış ancak kayıt işlemini tamamlamamış veli adaylarına ve öğrenci adaylarına ait veriler idari açıdan gerekli sürenin ardından silinir.