Lycée Notre Dame de Sion

Cumhuriyet Caddesi 127 Harbiye 34373 Istanbul - Tel:+90 (212) 219 16 97 www.nds.k12.tr

Tanıtım

Üst düzey bir sanatsal misyon

İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması’nın hedefi, dünyanın dört bir yanından seçilmiş olan, uluslararası düzeydeki profesyonel müzisyenleri bir araya getirmek ve tanıtmaktır. Bu misyon; sanatçılara, müziklerini geliştirmelerini sağlayacak bir paylaşım mekânı sunmak, onların; dinleyiciler, müzisyenler ve uluslararası üne sahip konser sanatçılarından oluşan jüriyle buluşmalarını sağlamak arzusuyla yola çıkmıştır. İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması, genç müzisyenlerin kariyerinde önemli bir aşama olmayı arzu etmekte ve yıllar içerisinde Türkiye’de, Akdeniz Bölgesi’nde ve giderek dünya çapında öneme sahip, bir müzik etkinliği olmayı hedeflemektedir.

Yarışma sınavları, İstanbul’un şehir merkezinde bulunan Notre Dame de Sion Lisesinin konser salonu’nda gerçekleştirilecektir. Adayların ön seçimi DVD ya da görsel-işitsel dosya üzerinden yapılacaktır. Yarışma halka açık dört ayrı sınavdan oluşacaktır. Finalde adaylara, orkestra şefi ve jüri başkanı Vahan Mardirossian yönetimindeki Orchestra’Sion orkestrası eşlik edecektir.

Tüm ödüller yarışmanın kapanışı vesilesiyle düzenlenecek bir gala gecesinde
verilecektir.

İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması 2013’ten beri Alink-Algerich Vakfının ve 2017’den beri Dünya Uluslararası Müzik Yarışmaları Federasyonunun üyelerinden biridir. Yarışma Organizasyon Kurulu; 2013 yılında yapılan yarışmanın jüri üyesi olan, 2015 ve 2017’deki yarışmalara Fransa’dan danışman ve 2015’te öğrenci jürisi başkanı olarak katılan sanatçı Franck Ciup’un gözetim ve uzmanlığında çalışmaktadır.