NDS’de Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 94. Yıldönümü Kutlandı

NDS’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümünü, ağırlıklı olarak 10. sınıfların hazırladıkları anlamlı ve çoşkulu bir törenle kutladık.

Okul Müdürümüz Yann de Lansalut’un açılış konuşmasının ardından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sevi Özışık ve 10. sınıf öğrencisi Zeynep Kuvent, «Cumhuriyetin Türk Toplumuna Kazandırdıkları» ve «Cumhuriyet» kavramı ile ilgili düşüncelerini ve duygularını bizlerle paylaştı.

Cumhuriyet ile ilgili özdeyişleri İngilizce sunan arkadaşlarımız, «Özgürlük» kavramını ele alan bir şiiri de Fransızca olarak seslendirdiler.

Dans, gitar dinletisi, drama, şiir ve müzikle yoğrulmuş programımız, Hazırlık sınıflarının seslendiridiği İzmir Marşı’yla çoşkulu bir şekilde sona erdi.

Cumhuriyetin bize kattığı değerlere sıkı sıkıya sahip çıkan tüm öğrencilerimiz ve tüm konuklarımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni’nden haklı bir gurur ve Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen tüm şehitlerimize duydukları minnet duygusuyla salondan ayrıldılar.

Yann de Lansalut’nün Konuşması
İndir (48.9 kio)