NDS Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü Yedikule Hayvan Barınağına ziyareti

NDS Çevre/Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencileri okul genelinde başlattıkları kampanya sonucunda topladıkları makarna, mama ,battaniye, gazete vb malzemeleri, 1 Mart Cuma günü Yedikule Hayvan Barınağı’na teslim ettiler.

Bugün Sürdürülebilir Yaşam/Çevre Kulübü olarak okulumuzda topladığımız bağışlarla Yedikule Hayvan Barınağı’na gittik. Bu barınaktaki 3000 canlıyla birebir temasa geçmek bizi gerçekten çok etkiledi. Buraya gitmeden önce böyle bir görüntüyle karşılaşacağımızı düşünmüyorduk. Bizi en çok şaşırtan buradaki çoğu hayvanın bir pet shop’tan alınıp daha sonra sokağa bırakılmış olmasıydı. Buna gerçekten inanamadık. Engelli, hasta, sakat bir sürü köpek gördük. Gönüllülük esasıyla yürütülen bu barınağın gerçekten desteğe ihtiyacı var. Bizim okuldan aylarca toplayarak götürdüğümüz mamaların, makarnaların oradaki hayvanların tek bir öğününü bile karşılayamıyor olması gerçekten çok üzücü… Bundan sonra biz kulüp olarak yardımlarımızı, desteklerimizi esirgemeyeceğiz...
Helinnaz T. 11A

Çevre kulübü olarak hayvan barınaklarına yaptığımız gezi benim sokakta yaşayan hayvanları daha rahat anlamamı sağladı. Biz evimizde sıcakta otururken onlar soğukta tek başlarınalar. Hepsinin başından ayrı olaylar geçmiş ve hepsi yeni bir yuva bekliyor. Onlara yardım etmek için elimizden geleni yapmalıyız.Çünkü barınağa ne kadar çok yardım gelirse hayvanlara o kadar iyi bakılabilir.
Göksu T. 11D

Merhaba adım Roni, hazırlık öğrencisiyim. Çevre kulübünün çalışmalarını yakından takip ediyorum. Kulüp ile birlikte 1 Mart 2019 gününde, ilk defa bir barınağa yardım ve bağış amaçlı gittim. Çok güzel bir deneyimdi, ama toplanılan yardımın ihtiyacın küçük bir bölümünü karşıladığını duyduğumda gerçekten üzüldüm. Barınağın neredeyse ayda 10.000 TL civarı gideri oluyormuş. Nasıl ayakta kalabiliyor diye sorarsanız, işte size tek cevabım şu olacaktır. Barınağın yöneticisi Meral Olcay ve gönüllülerin azmi ve isteği ile... Bağış yapıp bir köpek veyahut bir kediye yardım etmeyi düşünüyorsanız bu siteye bakabilirsiniz... http://www.yhdd.org.tr/bagis-yapin/
Roni K. Hz D