Bazı NDS öğretmenleri için ayrılık zamanı

Her yıl aynı dönemde olduğu gibi, büyük Notre Dame de Sion ailesinin lise bünyesinde gerek uzun yıllar gerekse kısa bir süre çalışmış olan bazı üyeleri için ayrılık saati geldi.

Bu yıl, 2014-2015 eğitim yılı sonunda kurumdan ayrılanların sayısı sekize ulaşmış durumda.

Okul müdürü Yann de Lansalut, Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi, meslektaşları ve öğrenciler bu dönemi noktalayan, gerek ödül gecesi, gerekse eğitim kadrosunun katıldığı yıl sonu kapanış gecesi olsun, çeşitli törenler vesilesiyle ayrılanları içtenlikle selamladılar.

Bizler de ayrılanlara tek tek teşekkürlerimizi sunuyoruz :

Her ikisi de Notre Dame de Sion’da bir yıl çalışmış olan Görsel Sanatlar öğretmenleri Ahmet Yavru ve Dilek Karaca’nın öğrencileriyle yaptıkları çalışmalar, yaz aylarındaki tadilat süresince sekreterlik ve muhasebenin geçici olarak taşınmış olduğu Galeri’de görülebilir.

İki yıl boyunca yarı zamanlı olarak çalışmış olan Sosyoloji öğretmeni Bahadır Aybar.

İki yıl boyunca Medyatek sorumlusu, aramızdayken bizlerin hayatını renklendiren ve şimdi Fransa’ya dönecek olan Roseline Gonzalez. Yaz medyateki, müzikli bahçe, ’’Kim ne okuyor? ’’ ve son olarak NDS ve St-Joseph 9. sınıflarıyla düzenlenen ’’Boğaz’da Kitap Savaşı’’ adlı etkinliklerin kaynağındaki kişiydi kendisi.

Dört öğretmen emekliye ayrılıyor :

NDS’de yedi yıl boyunca Fransızca öğretmeni olan, üniversite öğretim üyesi ve bir çok dil konuşan, ve dünyanın çeşitli yerlerinde bulunarak edindiği kültür ve bilgi birikimi öğrencileri ve meslektaşları tarafından çok takdir edilen Paul Mirabile.

Notre Dame de Sion’da on bir yıl boyunca Fransızca öğretmeni olan, bu süre zarfında Hazırlık sınıflarına büyük bir sevgi ve meslek aşkıyla Fransızcanın temellerini öğreten Lucie Sierociuk.

Lisede sekiz yıl boyunca Felsefe öğretmeni olan ve konuşmacı yeteneği ve büyük bilgi birikimiyle ve sıcak kişiliğiyle öğrencileri ve meslektaşlarının takdirini kazanan Nami Başer.

Ve nihayet Notre Dame de Sion’da 1979’dan beri İngilizce öğretmeni olarak Shakespeare’in dilini çok sayıda öğrenciye öğretmiş olan Esra Elbeyli. Güçlü konuşma ve oyunculuk yeteneğine ve ayrıca da güçlü bir kişiliğe sahip, otuz altı yıl boyunca herkesin saygısını ve özellikle öğrenci ve meslektaşlarının sevgisini kazanmış olan bir öğretmenimizdir.

Bazı eski öğrencileri de, onunla bu otuz altı yılın bazen eğlenceli, bazen duygulandırıcı anılarını yad etmek üzere törene katılmaları Esra hocamıza bir sürpriz niteliğindeydi.

Emekli olan ve farklı kurumlarda çalışacak öğretmenlerimize yeni hayatlarında mutluluklar diliyoruz.