Basın Toplantısı | 6. İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması

1 ile 4 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek 6. İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nın basın toplantısı 23 Kasım Perşembe günü gerçekleştirildi.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Grande Salle’de gerçekleşen basın toplantısı Yarışma Başkanı ve Okul Müdürü Alexandre Abellan, Okul Türk Müdür Başyardımcısı Tuna Saikali, Jüri Başkanı Jean-Yves Clément, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin, Jüri üyesi Lukas Geniusas, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi kurucusu ve yöneticisi Filiz Ali, IKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak, Andante klasik müzik dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali, Orchestra’Sion Şefi Orçun Orçunsel ve Yarışma Genel Sekreteri Emmanuelle Beaufils’in katılımıyla düzenlendi.

2013’ten bu yana her iki yılda düzenlenen İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması, dünyanın dört bir yanından uluslararası düzeydeki profesyonel müzisyenleri bir araya getiriyor. Yarışma Alink Argerich Vakfı’nın ve 2017’den beri Dünya Uluslararası Müzik Yarışmaları Federasyonu’nun üyesidir.

6. İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması Jürisi:

• Jean-Yves Clément Président, Jüri Başkanı
  • Anna Geniushene
  • Denis Pascal
  • Etsuko Hirose
  • Gülsin Onay
  • Lukas Geniusas
  • Toros Can

Yarışma tarihi
1 - 4 Nisan 2024

Son başvuru tarihi
1 Aralık 2023

İlgilerinden ötürü basın mensuplarına teşekkür eder, katılacak tüm yarışmacılara şimdiden başarılar dileriz.

İstanbul - Orchestra’Sion 5. Uluslararası Piyano Yarışması kayıt ve kabul koşulları hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayınız.

Yarışma ile ilgili basında yer alan haberler:

Gazete ve dergiler

• 25.11.2023 | Cumhuriyet