Yeni Öğretmenlerimiz, lisemize hoş geldiniz!

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Fransızca ve Edebiyat Öğretmeni Amélie Caltagirone-Rousseaux’ya NDS İletişim Sorumlusu Mireille Sadège’in sorularını yanıtladığı için teşekkür ediyor, kendisine hoş geldiniz dileklerimizi sunyoruz.

Amélie, hangi ülkeden geldiniz? Bize kısaca kariyeriniz ve eğitiminizden bahsedebilir misiniz?
Notre-Dame de Sion Lisesinde Fransızca öğretmeniyim. Hauts-de-France Bölgesi olarak adlandırılan Paris’in kuzeyinden, Oise’dan geliyorum. Modern Edebiyat diplomasıyla mezun oldum ve Fransız edebiyatı alanında yüksek lisans yaptım. On iki yıldan beri ortaöğretimde ders veriyorum.

Sizi Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinde çalışmak için ne teşvik etti?
İstanbul’da görev yapan eşimin yanında olmak ve böylece yeni bir mesleki deneyim yaşamak amacıyla NDS’ye iş başvurusunda bulundum.

Lise ve yeni öğrencileriniz hakkında ne düşünüyorsunuz?
İnce bir zevkle döşenmiş lise, merkezî bir konumda ve geniş bir alanda bulunuyor. Okul personeli ile meslektaşlarım misafirperver ve yardımsever insanlar. Öğrencilere gelince, onları gerçekten nazik, ılımlı ve meraklı buluyorum. Kendileriyle temas kurmak çok hoş bir deneyim. Uzaktan eğitim genel anlamıyla düzgün işliyor; ancak yüz yüze eğitimin bazı avantajlarından bizi yoksun bırakıyor. Fransızca derslerinde eğitim sözlü ifade üzerine yoğunlaşıyor. Bu sebeple bazen öğrencilerin anlama ve dinleme düzeylerini ölçmek zorlaşıyor. Sessizlikleri zaman zaman kafa karışıklığı yaratıyor.

İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?
Daha önce İstanbul’da hiç yaşamadım. Bu şehir kültürel zenginliğiyle dikkatimi çekiyor. İstanbul’un Asya’yı Avrupa’ya bağlayan bir kavşak olduğu hissediliyor. Burada her şey atalardan kalma bir mirası hatırlatıyor. İstanbullular ise yüzlerini bir yandan modernlik ve geleceğe çevirirken diğer yandan da bu mirası korumayı biliyorlar.