Yeni Öğretmenlerimiz, lisemize hoş geldiniz!

Amel Gourou’ya NDS İletişim Sorumlusu Mireille Sadège’in sorularını yanıtladığı için teşekkür ediyor, kendisine hoş geldiniz dileklerimizi sunyoruz.

Amel, hangi ülkeden geldiniz? Bize kısaca kariyeriniz ve eğitiminizden bahsedebilir misiniz?
Kanada’nın Montreal kentinden geliyorum. Eğitimimi Montreal Üniversitesinde (UDEM) tamamladım ve şimdi matematik öğretmeniyim. Bu yıl dokuzuncu ve onuncu sınıflarda ikişer şubede ders veriyorum. On yıldan fazla süredir hem matematik hem de mekanik fizik dersi verme deneyimim oldu. Makine mühendisliği alanında diplomamı aldıktan sonra, fizik öğretmeni olarak görev yaptım. Bu görev, tutkum ve işim hâline dönüşen eğitim alanını keşfetmeme olanak verdi. Öğrenimime devam ettim ve statüme resmiyet kazandırmak amacıyla matematik öğretmenliği alanında diploma aldım. 180’den fazla okulun bir araya geldiği Montreal Eğitim Komisyonunun değişik kurumlarında ders verdim.

Sizi Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinde çalışmak için ne teşvik etti?
Türkiye’yi iki yıl önce ziyaret ettim ve İstanbul’a âşık oldum. Bu ziyaretten beri, buraya yerleşmeyi düşünmekten kendimi alamadım. Notre-Dame de Sion’un internet sayfasında açık pozisyonlar olduğunu görünce, hemen başvurdum ve işte şimdi aranızdayım.

Lise ve yeni öğrencileriniz hakkında ne düşünüyorsunuz?
Lise muhteşem ancak öğrenciler olmadan kasvetli. Onların geri dönmesini ve bu duvarlara hayat vermelerini sabırsızlıkla bekliyorum; çünkü uzaktan eğitimle ders yapmak, zorluklara meydan okumanın çok ötesinde bir deneyim.