Yeni Öğretmenlerimiz, lisemize hoş geldiniz!

Aurélien Duyan’a Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi İletişim Sorumlusu Mireille Sadège’in sorularını yanıtladığı için teşekkür ediyor, kendisine hoş geldiniz dileklerimizi sunyoruz.

Aurélien, hangi ülkeden geldiniz? Bize kısaca kariyeriniz ve eğitiminizden bahsedebilir misiniz?
Fransa’da Caen’de doğdum ama hayatımın büyük bir kısmını İstanbul’da geçirdim. Spor alanındaki lisans derecemi doğduğum şehirden aldım. Ardından Guadeloupe’ta yüksek lisans yaptım. Şimdi pek çok yıldan beri eğitim sektöründe çalışıyorum.

 
Sizi Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinde çalışmak için ne teşvik etti?
Ben kendim de İstanbul’da bir Fransız lisesinde okumuş olduğum için, spora duyduğum tutkuyu hep Fransızca konuşan öğrencilerle paylaşmayı hayal ettim.

Lise ve yeni öğrencileriniz hakkında ne düşünüyorsunuz?
Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi İstanbul’da nadir güzellikte bir binaya ve eşsiz bir spor altyapısına sahip. Bu hem eğitimciler hem de öğrenciler için yadsınamaz bir şans. Maalesef henüz öğrencilerimle yüz yüze karşılaşma olanağını bulamadım. Umarım bu buluşma pek yakında gerçekleşir! Bu arada bilişim formasyonları ve uzaktan eğitim toplantıları eşliğinde çevrimiçi eğitimin lisede çok iyi düzenlendiğini düşünüyorum. Eğitimi güncel koşullara uyarlamak için tüm pedagojik ekip ve okul idaresi soluksuz çalışıyor.

İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?
Burada büyüdüğüm için İstanbul’u iyi biliyorum. İstanbul üzerindeki düşüncelerimi iyi özetleyen şu kısa cümleyi belki daha önce duydunuz: «They call it Chaos, we call it home» (Ona kaos diyorlar ama biz ev diyoruz.)