Water Challenge | UNICEF Yüzme Yarışı Bağış Kampanyası

9 Aralık Cuma günü Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi spor kompleksinde UNICEF «Water Challenge» projesi yararına bir yüzme yarışı ve bağış kampanyası düzenlendi.

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri, UNICEF’in önderliğinde ve Fransız Yüzme Federasyonu’nun desteğiyle Madagaskar’daki su kaynaklarının arındırılması, çocukların temiz ve içilebilir suya erişmini amaçlayan «Water Challenge» projesine destek olmak için kulaç attı.

Yüzülen 25.845 metre için toplamda 25.845 TL bağış toplandı. Bağış kampanyasından elde edilen gelirin tamamı UNICEF’e aktarılacaktır.

Yüzme yarışlarına:

• Hazırlık sınıflarından 8 öğrenci (Batu T. ve Nil Y. 1500’er metre yüzdüler)
  • 9. sınıflardan 10 öğrenci (Bora B. 1000 metre yüzdü)
  • 10. sınıflardan 7 öğrenci (Beyza Ç. 620 metre yüzdü)
  • 11. sınıflardan 12 öğrenci (Deniz B. 1600 metre yüzdü)
  • 12. sınıflardan 1 öğrenci (Çağla E. qui a nagé 380m)
  • ayrıca, 5 öğretmenimiz de başarıyla katıldı.

3 öğrencimiz yarışmanın organizasyonunda gönüllü olarak çalıştı: Kemal Ç., Deniz B. ve Burak H.

Notre-Dame de Sion Lisesi olarak katılım gösteren veya yarışmacılara bağış aracılığıyla sponsor olan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder, bu anlamlı proje için beden eğitimi ve spor öğretmenlerimiz Gauthier GUYOT ve Aurélien DUYAN’a teşekkür ederiz.