Konser | Tuna Bilgin • Piyano

29 Şubat 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali Akademisi ve İstanbul Orchestra’Sion - Uluslararası Piyano Yarışması iş birliği çerçevesinde, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi piyanist Tuna Bilgin’i konser vermek üzere davet ediyor.

PROGRAM:

7.Gigue

Bach/Bilgin „Menuet“ und „Badinerie“ aus Orchestersuite No.2 BWV 1067

Tuna Bilgin, piyano :

Yirmi yaşındaki besteci ve piyanist Tuna Bilgin, müzik hayatına beş yaşında kendi kendini yetiştirmiş bir besteci olarak adım attı. Yedi yaşında piyano çalmaya başladıktan sonra on yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Ortaokulu sınavlarını kazanarak Prof. Gülnara Aziz’in sınıfında piyano eğitimine başladı. Mariinsky Festivali’nde Lucas Debargue, Daniil Trifonow gibi isimlerin katıldığı resital serisinde şef Valeri Gergiew ve piyanist Mira Jewtich Richter’in davetlisi olarak resitaller veren Tuna, Orbetello Piano Competition ve Paul Badura Skoda gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarda da ödüller kazandı.

Tuna Bilgin, ayrıca Grigory Gruzman, Konrad Richter, Yulianna Avdeewa, Cyprien Katsaris, Stanislaw Ioudenitch ve Gülsin Onay ile çalışma şansı buldu. Tuna Bilgin, UdK Berlin Berlin Sanat Üniversitesinde Prof. Björn Lehmann ile çalışmaktadır.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.