« Tarihin Sonsuzluğunda: NDS 160 Yaşında » sergisinin açılışı

İstanbul NDS 20 Ocak 2016’da kuruluşunun 160. yıl kutlamalarını Lale Murtezaoğlu’nun başkanlığını yaptığı Mezunlar Derneği’nin önerdiği « Tarihin Sonsuzluğunda: NDS 160 Yaşında » sergisini açarak başlattı.

Liseden 1990’da mezun olan sergi küratörü Saadet Özen, tasarımda Deniz Orçun’un da yardımıyla ziyaretçileri sergide tarihî bir perspektifle 150 kadar fotoğraf, ayrıca defter, kitap, öğrenci üniforması, okulun geleneklerini yansıtan ödül taç, kuşak ve kordonları keşfetmeye davet ediyor…

Lale Murtezaoğlu’nun, Mezunlar Derneği üyesi Ceyda Kozikoğlu’nun da eşlik ettiği açılış konuşmasından sonra Saadet Özen ve Deniz Orçun’a teşekkür plaketleri verildi ve Dernek başkanı Topluluk temsilcisi Soeur Monique, lisenin son rahibe müdürü Soeur Isabelle, 2004’e kadar okulun müdürü Richard Tampigny, okul müdürü Yann de Lansalut, Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte özel olarak hazırlanan 160.yıl pastasını kesti.

Sergi açılışı için gelen ziyaretçiler arasında, Notre Dame de Sion ortamına ve tarihine bir geri dönüş yapmak üzere eski okullarının yolunu tutan çok sayıda eski öğrenci vardı.

Sergi 20 Ocak 2016’dan 12 Mart 2016’ya kadar saat 10:00 – 18:00 arası, gösteri veya konser günlerinde ise saat 20:00’ye kadar gezilebilir.