TEDxYouth NDS | Ufkun Ötesi

Geçtiğimiz 10 Haziran tarihinde, NDS TED Kulübü öğrencileri, öğretmenleri Eliz Oral rehberliğinde « TEDx Youth » etkinliğinin ikincisini düzenledi.

Hayallerimizi gerçekleştirmenin giderek zorlaştığı bu çağda, hedeflerimize ulaşmaya çalışırken birçok engelle karşılaşıyoruz. Ancak, kendimizi aşmak, konfor alanımızdan çıkıp gelişim alanımıza girmek bakış açımızı değiştirerek mümkün olabiliyor. Gelişim alanı; ulaşılabilir zorluk bölgesidir ve değişimin anahtarına sahiptir. Bu bağlamda amacımız, lise öğrencilerine ilerlemek için bazen bilinmeyene atılmanın önemini ve hedeflerimizle aramızda oluşan olası engellerin üstesinden gelmenin düşünce metotlarını göstermektir. Zira başarı herkesindir.

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi gösteri salonunda düzenlenen konferansta birbirinden değerli 11 TED konuşmacısı, "Ufkun Ötesi" temasından yola çıkarak gençlerin bakış açısını değiştirecek fikirler paylaştı.

Değerli katkılarından ötürü tüm konuşmacılara içtenlikle teşekkür ediyor ve bir sonraki TEDx Youth@LycéeNDS’de görüşmek üzere diyoruz !

Başka olasılıkları hayal edin,
Farkı deneyin,
Önyargılı fikirlerden kurtulun,
Ufkun ötesine bakın,
Yeni bir dünya keşfedin!

Etkinliğin programına ve konuşmacıların biyografisine aşağıdaki PDF doküman vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için TED’in internet sitesini buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Ekler

PROGRAM | TEDxYouth NDS | Ufkun Ötesi