Sıkça Sorulan Sorular

RESEAU nedir?

RESEAU, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Müdürlüğü tarafından okulun kurumsal hafızasının sürekliliği için kurulmuş bir kariyer platformudur.

RESEAU’nun amacı nedir?

Tüm mezunları bir araya getirmek ve birbirleriyle olan iletişimini güçlendirmek; geleceğin mezunlarını kariyer planları aşamalarında desteklemek; mezunların güncel çalışmalarıyla ilgili bilgi sahibi olmak, çalışmalarını okul ile paylaşmalarına alan açmak

RESEAU’ya kimler kayıt olabilir?

NDS Mezunları,18 yaşını doldurmuş son sınıf öğrencileri, ortaokulun açık olduğu dönemde 5 yıllık eğitimden sonra liseyi farklı okullarda okuyan kişiler kaydolabilir. Özel durumlar için reseau@nds.k12.tr adresine e-posta gönderiniz.

RESEAU’ya nasıl katılabilirim?

Linki verilen NDS Kariyer Ağı’na katılım formunu doldurunuz.
RESEAU Ekibi, verilen bilgilerin doğru olduğunu kontrol ettikten sonra size bir onay e-postası gönderecek. E-postada belirtilen adımları izleyerek RESEAU profilinizi tamamlayabilirsiniz.

RESEAU Ekibinin katılım formuna yanıt vermesi ne kadar sürer?

Onaylanması gereken başvuru sayısına göre değişebilir. Olabildiğince çabuk yanıt vermeye gayret ediyoruz. En fazla üç iş günü içinde başvurunuza yanıt alacaksınız.

Katılım formunu doldurdum. Onay e-postası geldi. Şimdi ne yapmalıyım?

Onay e-postasındaki linkte tıklayarak sayfanıza ulaşabilirsiniz. Sayfanızda Kişisel, İletişim, Eğitim, Kariyer, Katılım, Gizlilik ve Ayarlar olmak üzere altı başlık bulunmaktadır. Her bir bölüme ayrı ayrı girerek profilinizi oluşturunuz. İsterseniz fotoğrafınızı da ekleyebilirsiniz.

Profildeki tüm bilgileri doldurmak zorunda mıyım?

Hayır değilsiniz. Profilinizi oluşturmanız ve gerektiğinde güncellemeniz RESEAU’nun etkinliğini artıracaktır.

Profilimi oluştururken dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?

Dil seçeneğinin Türkçe olarak belirleyiniz. Bilgileri olabildiğince Türkçe karakter kullanarak ve Türkçe isimleri ile giriniz; kısaltma kullanmayınız.
Örnek: Marseille yerine Marsilya, Sorbonne Université yerine Sorbonne Üniversitesi, İTÜ yerine İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi gibi...

RESEAU’ya katıldım. Farklı zamanlarda RESEAU’ya nasıl tekrar ulaşabilirim?

RESEAU’ya Kayıt Formunu doldurduktan sonra size gönderilen link sadece bir kez kullanılabilir. Sonrasında RESEAU’ya https://reseau.nds.k12.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
E-posta veya TC Kimlik yazarak şifrenizi bilmediğinizi belirttiğinizde şifre oluşturma destek e-postası gönderilir. Oluşturduğunuz şifreyi hatırlayarak, RESEAU’yu sık sık ziyaret etmenizi ve takipte kalmanızı umuyoruz.

RESEAU hesabınızı, Facebook, Linkedin veya Google hesaplarınızla bağlantılı da kullanabilirsiniz.

Sayfanıza girip eklemeler/güncellemeler yapabilirsiniz.
Dikkat: Kayıt Formu onaylanmadan https://reseau.nds.k12.tr adresinden giriş yapılamaz.

RESEAU’ya yazılan bilgiler kimler tarafından görülür?

RESEAU’ya kaydedilen tüm bilgiler RESEAU yöneticisi tarafından görülür.

Kaydedilen bilgilerden ad, soyad, mezuniyet yılı, mezun olduğunuz üniversite, yaşadığınız şehir ve çalıştığınız sektörün diğer mezunlar tarafından görülüp görülmemesi kişinin seçimine, sistemde bu konuda yapacağı ayara bağlıdır.

RESEAU’ya kayıtlı kişilerin profilimi görmesini istiyorum / istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Gizlilik ve Ayarlar bölümü Adres Defterinden tercihinize göre Bilgilerini Göster veya Bilgilerini Gizle seçeneğini işaretleyiniz.

Adres defterine tıkladığımda gördüğüm profiller kime aittir?

Gizlilik ve Ayarlar, Adres Defteri bölümünü Bilgilerini Göster olarak işaretlemiş Notre Dame de Sion mezunlarına aittir.

RESEAU’ya yazdığım bilgileri ne sıklıkta güncellemeliyim?

RESEAU’ya kaydettiğiniz bilgilerde bir değişiklik olduğunda hemen güncellemenizi rica ederiz.

RESEAU Ekibi sisteme kayıtlı mezunlarla iletişimi nasıl kuracak?

Kayıt formu doldurulurken e-posta aracılığıyla iletişim kurulmasına onay veriliyor. RESEAU sayfanızda Sözleşme ve İzinler bölümünde Telefon, SMS, e-posta ile ilgili iletişim izinleri ile ilgili tercihinizi yapabilirsiniz. RESEAU Ekibi öncelikli olarak e-posta ile iletişim kuracaktır. E-posta ile ileşim izninin açık olduğundan emin olunuz.

Adres Defterinden nasıl yararlanabilirim?

Adres Defteri Filtreler bölümünden ve Kriter bölümünden arama tercihinizi belirleyiniz.
Filtre: NDS’den Mezuniyet Yılı, Kriter: 2006
Filtre: Yaşadığınız Şehir, Kriter: İstanbul vb.
Bu sistemle İstanbul Teknik Üniversitesi mezunları, Lyon’da üniversite okumuş olanlar, Paris’te oturanlar, hukuk okuyanlar/okumuş olanlar, eğitim sektöründe çalışanlar vb. filtrelenebilir.

RESEAU’da profili dikkatimi çeken, kariyerim ile ilgili danışmak istediğim bir mezun var. Kendisiyle nasıl iletişime geçebilirim?

KVKK kapsamında Adres Defteri bölümünde kişilerin e-posta adresleri görülmemektedir. İletişim için RESEAU Ekibi size destek olacaktır.

RESEAU-NDS Kariyer Ofisinden Beklentiler Anketi’ne nasıl ulaşabilirim?

Öncelikle RESEAUya kaydolmuş olmanız gereklidir. Anket, sayfanızın sağ üst köşesinde Formlar bölümünün altında yer almaktadır.

RESEAU’ya nasıl yardımcı olabilirim?

RESEAU’nun tüm NDS mezunlarının buluştuğu bir platform olması; öneri ve katkılarınızla gelişmesi en büyük dileğimiz.
RESEAU’ya Katılım Formunu tanıdığınız NDS mezunlarıyla paylaşabilirsiniz. RESEAU’ya tüm mezunların katılmasını önemsiyoruz.
RESEAU Ekibine gönüllü olarak katılmak istiyorsanız NDS Kariyer Ofisinden Beklentiler Anketi’nde bu konudaki soruyu olumlu olarak yanıtlayınız.

RESEAU’nun kullandığı yazılım hangisidir?

Birçok STK; dernek vs. tarafından kullanılan Fonzip, okulun beklenti ve ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir.

Sisteme kaydolmadan önce sormak istediğim sorular var. Sıkça sorulan sorularda yanıtlarını bulamadım. Ne önerirsiniz?

Tüm sorularınız için reseau@nds.k12.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. En fazla üç iş günü içinde sorunuza yanıt alacaksınız.