Okul Açılışı Öncesi Hazırlık Tanıtım Toplantısı

9 Eylül 2013 pazartesi günü, 14.30’da hazırlık öğrencileri ve aileleri için bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Gösteri salonunda düzenlenen toplantıdan önce velilere, içinde okulun işleyişi ile ilgili bilgilere yer veren okul dosyaları dağıtıldı.

Okul müdürü, Yann de Lansalut, 132 yeni öğrenciye ve velilerine hoş geldiniz dileklerini ilettikten sonra, öğrencilere okulda geçirecekleri 5 yıl boyunca başarı ve mutluluk diledi.

Müdür Yann de Lansalut, öğrencilerin 5 yıl süresince aldıkları dil eğitiminin sadece Fransızca dili değil aynı zamanda Fransız kültürü ve frankofoni boyutunu da içermesinin altını çizdi. Ayrıca, NDS’de sunulan eğitimin sadece entelektüel değil, ahlaki bir boyut içermesine de işaret eden Yann de Lansalut, böyle bir eğitimin amacının öğrencilerin gelecek yaşamlarında da başarılı olmalarını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Müdür, okulun tarihçesinden ve NDS Vakfı’nın anaokul ve ilkokulu ile de ilgili bilgi verdikten sonra, lisede verilen eğitim kalitesinin yanı sıra, okul değerlerinin önemini hatırlattı ve bunların saygı ve hosgörü ve açık görüşlülük olduğunu belirtti.

Okulun idari personeli ve öğretmenleri tanıtıldıktan sonra, okul müdürü, Okul Aile Birliği Başkanı, Şevki Sözen’i selamladı ve ardından sözü Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi’ye bıraktı.

Suzan Sevgi, ilk önce NDS’de öğrencilerin kendi düşüncelerini ifade edebilecek bir ortam bulacağını ifade etti. Aynı zamanda, Notre Dame de Sion’un yeni bir dil ve yeni bir kültüre açılan bir kapı olduğunu belirtti.

Suzan Sevgi, öğrencilerini Atatürk’ün “Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar” sözünü içten bir şekilde hissetmeye davet etti.

Konuşmasına velilere hitap ederek devam eden Suzan Sevgi, okul-aile ve öğrencinin üçlü çabasının ortak paydayı oluşturacağını ve beraberce çok verimli bir eğitim döneminin ancak bu şekilde sağlanabileceğinin altını çizdi. Ardından okulun işleyişiyle ilgili bilgi (kitaplar, çalışma saatleri ve ders programları...) verdi.

Hazırlık sınıflarının müdür yardımcısı Nadine Şenkür, kendisini tanıttı.

Hazırlık sınıfları rehber öğretmeni Aylın Kızıler, yeni öğrencilere hoş geldiniz dedi. Ardından Rehberlik Servisinde görevli tüm rehber öğretmenleri tanıttı ve beş yıl boyunca öğrencilere NDS yolculuklarına eşlik etmekten mutluluk duyacağını belirtti.

Öğrenciler okulla ilgili sorularını sordular.Ardından öğretmenler eşliğinde okulu gezdiler.
Bu sırada, velilerin okulla ilgili soruları yanıtlandı.

Öğrenciler tatillerinin son günlerini okul bahçesinde birbirleriyle tanışarak değerlendirdiler.