Oda Müziği | «O da Tekfen»

15 Şubat 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir.

Konser, O DA TEKFEN tarafından ve Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi iş birliğiyle düzenlenmektedir.
Tekfen Filarmoni Orkestrası, «O da Tekfen» adı altında orkestranın müzisyenleriyle oda müziği konserleri vermektedir.

PROGRAM:

Wolgang Amadeus Mozart – Flüt ve Yaylı Çalgılar için Kuvartet, Re Majör K. 285
I. Allegro
II. Adagio
III. Rondo
Albert Roussel – Flüt, Viyola ve Viyolonsel için Trio, Op. 40
I. Andante grazioso – Piu allegro
II. Andante
III. Allegro non troppo

Aslıhan And, Flüt:

Aslıhan And, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarında Vieri Bottazzini’nin flüt sınıfından mezun oldu. Almanya’da yüksek lisansını Prof. Juergern Franz ile tamamladı. Sanatta Yeterlilik çalışmasını ise Prof. Ayla Uludere ile gerçekleştirdi. Galway Flüt Festivali’nde, Sir James Galway tarafından 2013 yılında Yükselen Yıldız seçildi ve altın flüt ağızlığı ile ödüllendirildi. İsviçre, Almanya, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve İngiltere’de birçok solo ve oda müziği konserleri vermesinin yanı sıra Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti ve İsviçre’de Masterclass, bu ülkelerin festivallerinde jüri üyeliği ve solo resitaller gerçekleştirdi. 2015 yılında NDR Senfoni Orkestrası’nda, 2016-2020 yılları arasında ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde görev aldı. Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nda 2022 yılından itibaren solo flütist olarak konserler vermektedir. MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olan Doçent Aslıhan And, 2017 yılından bu yana Tekfen Filarmoni flüt grup şefidir.

Murat Erginol, Keman:

1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Hazar Alapınar’ın öğrencisi oldu. Henüz on beş yaşındayken “Ulusal Oda Müziği Yarışması”nda jürinin özel ödülüne layık görüldü. 2002 senesinde Boston’daki New England Conservatory’nin yaz programına kabul edildi ve bu kapsamda Prof. Marylui Churchill ve Prof. Sophie Vinker ile çalışma şansı buldu. Eğitimine Veniamin Varsavsky’nin öğrencisi olarak devam eden Erginol, 2006 yılında da Manhattan School of Music’te bir program dâhilinde Prof. Sylvia Rosenberg ile çalıştı. 2007 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası kadro sınavını kazanarak orkestra üyesi oldu. Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası konserlerine başkemancı olarak katılan, başta İstanbul Opera ve Balesi Orkestrası ile solist olarak, resital ve oda müziği etkinliklerinde bulunan Erginol, 2009 yılında kurulan Semplice Quartet ile yurt içi ve yurt dışında konserler vermiş, İstanbul Müzik Festivali, Aix-En Provence Festival, Apple Hill Chamber Music Center, Bosch Genç Klasikçiler gibi birçok festivale davet almış, 2016 yılında Donizetti Müzik Ödülleri’nde “Yılın Oda Müziği Grubu” ödülüne layık görülmüştür. Aynı grup ile 2016 yılında Viyana Müzik ve Performans Sanatları Üniversitesinin seçkin oda müziği gruplarının kabul edildiği Haydn Enstitüsünde eğitim görmüş, bu kapsamda Viyana’da ve Avusturya’da konserler vermiştir. Hâlen İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası ve Tekfen Filarmoni’de orkestra üyeliği, Gedik Sanat kurumunda sanat kurulu üyeliği ve Gedik Filarmoni Orkestrası’nın başkemancılık görevini üstlenmektedir.

Hüseyin Mehmetoğlu, Viyola:

1988 yılında Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde doğdu. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Nezih Dikicigiller ve Görkem Çalgan’ın öğrencisi oldu. 2004 yılında Darmstad Gençlik Senfoni Orkestrası’nın Almanya ve Hollanda turnelerinde viyola grup şefi olarak yer aldı. 2007’de Datça’da düzenlenen “Uluslararası Yaz Müzik Akademisi”nde verdiği solo ve oda müziği konserleri ile olumlu eleştiriler alan Mehmetoğlu, 2007 ve 2008 yıllarında Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın yurt içi ve yurt dışı konserlerine viyola grup şefi olarak görev aldı. Sanatçı, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Uludağ Üniversitesi Akademik Orkestrası, Concerto Barocco ve Dokuz Eylül Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası gibi orkestralar ile solo, Pavane Quartet ile oda müziği konserleri verdi. Borusan İstanbul Filarmoni’nin cd kayıtlarında çaldı. “Klasik Keyifler” Kapadokya Oda Müziği Atölyesi’ne katıldı ve burada keman sanatçısı Ellen Jewett ile birlikte oda müziği konserleri verdi. 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Çetin Aydar’ın öğrencisi olan sanatçı, Lisans döneminde sınıf atlayarak 2010 yılında pekiyi derece ile okulunu bitirdi. Ardından yüksek lisans eğitimini devlet sanatçısı Ruşen Güneş’in öğrencisi olarak Yaşar Üniversitesinde pekiyi derece ile tamamlamıştır. Mehmetoğlu, sanat hayatını İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda ve Tekfen Filarmoni’de viyola grup şefi olarak sürdürmektedir.

Serdar Mamaç, viyolonsel:

1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarında viyolonsel çalışmalarına başlayan sanatçı, eğitimi süresince Nejat Tekebaş ve Ümit İşgörür ile çalıştı. 1999 yılında mezun oldu ve eğitimine Darmstadt Müzik Akademisinde C. Erfa ile devam etti. 2001 yılında kabul edildiği Detmold Müzik Yüksek Okulunda Prof. Karine Georgian ile çalışma fırsatı buldu. 2004-2007 yılları arasında Orkestra Akademik Başkent viyolonsel sanatçısı olarak görev yaptı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, İstanbul Oda Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Karşıyaka Oda Orkestrası, Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Hâlen Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü’nde öğretim üyesi olan sanatçı, aynı zamanda Tekfen Filarmoni’de orkestra üyesi ve Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nda viyolonsel grup şefidir.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.