Okulumuzda Deprem Tatbikatı

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, 4 Mart Cuma günü deprem veya yangın gibi acil durumlar çerçevesinde personel ve öğrencilerin katıldığı bir dizi tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikat öncesi, acil durum süreçleri hakkında bilinmesi gereken önemli ve güncel noktalar, tüm seviyelerdeki öğrencilere, öğretmenlere ve personele okulda yapılan anonslar vasıtasıyla hatırlatıldı.

Sonrasında bir deprem meydana geldiği varsayılarak bir tahliye uygulaması gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz organize bir şekilde okul binasını boşatıp sivil savunmadan sorumlu ekiplerce güvenli bölgeye yönlendirildi.

Bu başarılı tatbikat uygulamasında, duruma ciddiyetle yaklaşan tüm NDS öğrenci, öğretmen ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Öğrenci ve öğretmenlerin NDS’de Birlikte Yaşam Kuralları kitapçığında bulunan Acil Durum Yönetim Planını içselleştirdikleri ancak tatbikatların devam etmesinin faydalı olacağı değerlendirildi.