NDS’nin L2 sınıfı öğrencileri İstanbul’daki farklı kutsal mekânları ziyaret ettiler

18 ve 20 Mart 2019 tarihlerinde, NDS’nin 10. sınıf öğrencileri, lisenin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Irfan Tekerek’in düzenlediği kutsal mekânlar ziyaretine katıldılar.

Öğretmenleri eşliğinde öğrenciler, günlerine Saint-Esprit Katedrali’ni gezerek başladılar. Katedraldeki yer altı mezarını keşfetmeden önce kilise papazından mekânla ilgili birtakım tarihî bilgiler edindiler.

Ardından öğrenci grubu Galata’daki Neve Şalom Sinagogu’nu ziyaret ettiler. Grup ziyaretlerinden sorumlu bir görevli, kendilerini karşılayarak İstanbul’un en büyük sinagogunun tarihiyle ilgili pek çok bilgiyi öğrencilere aktardı.

Ziyaret, Haliç’e bakan Süleymaniye Camisi ve kompleksinin gezilmesiyle son buldu. Öğrenciler, Mimar Sinan’ın bu şaheserini hayranlıkla izlediler. Ayrıca Camiye yakın mesafede yer alan mimarın türbesi ile Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın kabirlerini de gezme olanağını buldular.