11.Sınıf öğrencileri için Fransa Üniversiteleri Oryantasyon Gezisi

28 Nisan tarihinde, 11. sınıflardan yirmi dört öğrenci, Fransa’da yükseköğretim danışmanı Pınar Küçük-Pilon, 12. sınıflar müdür yardımcısı Aurélie Frau-Kozak ve Mireille Sadège eşliğinde, Fransız üniversiteleri hakkında bilgi edinmek üzere İstanbul’dan Lyon’a hareket ettiler. Üniversiteye yönelik bu oryantasyon gezisi sırasında, NDS’li gençler Lyon, Strasbourg ve Paris gibi öğrenci şehirlerini görme fırsatını buldular.

Üniversite sorumluları, eğitimciler ve oryantasyon danışmanlarıyla gerçekleştirilen toplantılar, öğrencilerin Fransa’daki yükseköğretim sistemini iyice kavramalarına olanak tanıdı.

_

Önümüzdeki yıl son sınıfta okuyacak öğrenciler, Fransa’da öğrenim gören mezunlarımızla fikir alışverişinde bulunmanın ayrıcalığını yaşadılar. Onlar eşliğinde, kurumları, şehirleri, gündelik öğrenci yaşamını ve üniversite lojmanlarını keşfetme imkânı buldular.

Öğrenci grubu geziden mutlu bir şekilde İstanbul’a döndü. Bu deneyim sayesinde, üniversite seçimlerini daha bilinçli yapacaklar.