NDS’deki 33 Hazırlık Öğrencisinin Saint-Malo’daki Yaz Okulu Gezisi (2. Grup)

11-27 Temmuz 2019 tarihleri arasında, NDS’den 33 Hazırlık sınıfı öğrencisi, öğretmenleri Roni Kandiyoti, Seçil Güvenç ile okul hemşiresi Elif Çamur eşliğinde Saint-Malo’da düzenlenen 2. eğitim gezisine katıldılar. Saint-Malo’daki Centre d’Echanges Internationaux (C.I.E.) ile ortaklaşa düzenlenen bu eğitim gezisi, uluslararası değişim merkezi öğretmenleri tarafından her gün verilen yoğunlaştırılmış Fransızca kurslardan oluşuyordu.

Yelken, bovling gibi spor; bölge ziyareti, Saint-Malo Körfezi’nde gemi ile gezinti, şehir turu, Rennes ve Dinan, Saint-Michel Tepesi ile Radôme Parkı gezileri, Breton kreplerinin yapımı gibi kültürel etkinlikler de programda yer alıyordu. Gençler hafta sonları kendilerine özel geziler düzenleyen ailelerin yanında konakladılar.

Okul çalışması ile serbest zamanların güzel etkinliklerle değerlendirilmesi üzerine kurulu olan bu Fransa ziyareti güzel anılarla sona erdi.