NDS’de Yeni Bir Escape Game Atölyesi

15 Haziran Cumartesi günü NDS, Matematik Öğretmeni ve Bilgisayar Teknolojileri Eğitimi Koordinatörü Elisée Reclus’nün düzenlediği yeni bir Escape Game atölyesine ev sahipliği yaptı.

Saint-Benoît, İzmir’deki Tevfik Fikret, NDS Liseleri ile Galatasaray Üniversitesinden on sekiz öğrenci etkinliğe katıldı.

Lise öğrencileri ilk önce organizasyon ekibinin önerdiği ve Kırım Savaşı sırasında kullanılan telgraf teması etrafında şekillenen sayısal bir saha oyununa katıldılar. Ardından katılımcılar, internet sayfaları yaratarak ve onları kodlayarak kendileri bir saha oyunu tasarladılar. Sonunda iki oyun ortaya çıktı: «Keops Piramidi» ve «Kaçırma»

Atölye bitiminde, farklı kurumlardan gelen öğrencilerden oluşan tüm ekipler, Vatan Bilgisayar’da geçerli birer hediye çeki kazandılar.