NDS’de Campus France Tanıtımı

6 Ekim Cuma günü, Campus France’ın İstanbul’daki faaliyetlerinin tanıtımı için NDS 12.sınıf öğrencilerini ve altmışa yakın veliyi ağırladı.

NDS’ye Fransa’da eğitim konusunda danışmanlık veren Pınar Küçük-Pilon, tüm katılımcılara iyi dileklerde bulunarak toplantıyı açtı ve sözü önce 12. sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı Aurélie Frau-Kozak’a, ardından da 12. sınıflar Rehberlik Danışmanı Tuna Saikali’ye bıraktı.

Toplantıda, Fransız Dışişleri Bakanlığına bağlı bu ajansı temsilen Serpil Gün bir sunum yaptı. Sunumda, üniversite öğrenimlerine Fransa’da devam etmeyi arzulayan yabancı öğrencilere verilen destek ve adaylık dosyalarının oluşturulması ile ilgili tüm bilgileri verdikten sonra, dinleyicilerin birçok sorusuna cevap verdi.

Toplantı, hem veliler hem de öğrenciler açısından verimli ve yararlı bir fikir alışverişi sağladı.