NDS’de « 12 Saat Code »

9 Haziran Cumartesi günü, sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında, NDS’nin matematik öğretmeni ve Bilgi İletişim Eğitimi koordinatörü Elisée Reclus tarafından « 12 Saat Code » Yarışması düzenlendi.

Yarışmaya Pierre Loti, Saint-Benoît, İzmir Tevfik Fikret, NDS Liselerinden ve Galatasaray Üniversitesi’nden 40 öğrenci katıldı.

Türünde bir ilk olan yarışma, iki kısımdan oluşuyordu: Öğrenciler, ilk önce, organizasyon ekibinin hazırladığı dijital bir oyuna katıldılar. Ardından web sayfaları yaratarak ve kodlayarak kendileri bir oyun tasarladılar.

Farklı kurumlardan katılım gösteren öğrencilerden oluşan tüm ekipler, 5 kişi için geçerli birer Escape Game’e giriş kuponu kazandılar. Böylelikle her ekip, bu yeni vesileyle bir araya gelerek, birlikte yeni dijital bilmeceler çözmeye çalışacaklar.