NDS’de « 12 Saat Code »

9 Haziran Cumartesi günü, sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında, NDS’nin matematik öğretmeni ve Bilgi İletişim Eğitimi koordinatörü Elisée Reclus tarafından « 12 Saat Code » Yarışması düzenlendi.

Yarışmaya Pierre Loti, Saint-Benoît, İzmir Tevfik Fikret, NDS Liselerinden ve Galatasaray Üniversitesi’nden 40 öğrenci katıldı.

Türünde bir ilk olan yarışma, iki kısımdan oluşuyordu: Öğrenciler, ilk önce, organizasyon ekibinin hazırladığı dijital bir oyuna katıldılar. Ardından web sayfaları yaratarak ve kodlayarak kendileri bir oyun tasarladılar.

Farklı kurumlardan katılım gösteren öğrencilerden oluşan tüm ekipler, 5 kişi için geçerli birer Escape Game’e giriş kuponu kazandılar. Böylelikle her ekip, bu yeni vesileyle bir araya gelerek, birlikte yeni dijital bilmeceler çözmeye çalışacaklar.

Moodle Sınav Takvimi TICE (Dijital Ortam Eğitimi Paylaşımları) Veli-Öğretmen Görüşme Günleri E-OKUL web-mail