NDS Türkçe Tiyatro Kulübü oyunu “Safinaz’ın İzdivacı” seyirciyle buluştu

Okulumuz Türkçe Tiyatro Kulübü öğrencilerinin hazırladığı Safinaz’ın İzdivacı adlı oyun, 14 Mayıs Pazartesi günü seyirciyle buluştu. Aynı gün üç defa sahnelenen oyun, izleyiciden büyük alkış aldı. Selim Canpolat’ın yönetmenliğini üstlendiği bu komedi, Geleneksel Türk Tiyatrosundan Orta oyunu ile modern tiyatroyu harmanlayan bir yapıya sahip.

Seyirciyi, Kavuklu ve Pişekar dışında cadı kaynanadan, korkak damada, evde kalmış bir kızdan, kumaşçı İlyas’a, dedikoculardan falcıya kadar pek çok renkli tiple buluşturuyor.

Mahalle kültürünü ve kız isteme adetlerini yeniden yaşamak ve 80’lerin Türkiyesi’ni hatırlamak isteyenleri buluşturan oyun bir kez de, 18 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’de Profilo Alışveriş Merkezi’nde Liselerarası Tiyatro Buluşması kapsamında oynandı.