Sürdürülebilir tarım ve küresel iklim değişikliği başta olmak üzere yaşadığımız çevre sorunları en son Covid 19 salgını ile daha da önem kazandı.Temiz ve doğal gıdaya erişebilmek her geçen gün daha da zorlaşırken ister bahçede, ister balkonda ya da saksıda kendi besinimizi kolayca yetiştirebiliriz.
Bu bağlamda her hafta Sürdürülebilir Yaşam/Çevre kulübü öğrencileri öğretmenleri ile bir araya gelerek konuyu daha kapsamlı inceleme fırsatı buluyorlar.
Bu hafta öğrenciler ekolojik dengeye zarar vermeden, toprağa yararlı olan bakterileri ve böcekleri yok etmeden nasıl doğal ilaç yapılabileceğini öğrendiler.
Ayrıca doğal ilaçlar yanında aromatik yağlar hakkında bilgi aldılar.
Öğrenci Yorumları
Öncelikle kulüp öğretmenimiz Seval Erol’a bizleri pandemi döneminde permakültür çalışmalarından ayrı bırakmadığı için çok teşekkür ederiz. Online eğitimler 20 dakika da olsa hepimize çok şey kattığını söyleyebilirim. En çok kökten fide yetiştirme fikri hoşuma gitti ve bahçedeki saksılarda kökten maydonoz, semizotu, roka ve patates yetiştirmeye başladım. Ayrıca tohum alma çalışmaları da ilgimi çekti ve bir saksıya da çilek ektim. Permakültür çalışmalarına devam etmeyi düşünüyorum.
Lara
Çok yararlıydı. Hem boş zamanlarımızı değerlendirdik, hem de doğayla bağlantımızı koparmamış olduk.
Ben nane ve limon yağı kavanozlarımı hazırladım bile.
Miray
Sunumlar hem kısa ve bilgilendirici idi. Yararlandım!
Nil
Kulüp saatlerinde öğrendiğim bilgiler ile bitkilerime karşı daha da özenli olmam gerektiğini anladım.
Evde permakültür çalışmaları yapmak benim için güzel bir aktivite oldu.
Berra
Eğitimler kulüple ve yaptığımız bu güzel projelerle bağlantıyı koparmamamıza vesile oldu.
Lara
Bu süreçte kulüpçe bir çok güzel ve önemli bilgiler öğrendik. Birbirimiz ile bağlantıyı koparmamış olduk.
İrem
Çok yararlıydı hem boş zamanımızı değerlendirmiş olduk hem de yeni şeyler öğrendik.
Alper