NDS Öğrencilerinin Saint-Joseph Lisesinde Göçmenlerle İlgili Atölye Çalışmalarına Katılımı

16 Ocak 2019’da NDS’den on öğrenci, Saint-Joseph Lisesi Sosyal Yardım Kulübü’nün göçmenler konusunda düzenlediği bir etkinliğe katıldı.

Bu konuyla ilgili tartışmaların gerçekleştiği atölyeler sabah başladı ve öğleden sonra devam etti.

Öğleden sonra bütün katılımcılar, Saint-Joseph öğrencileri tarafından hazırlanan göçmen konulu sokak röportajları videosunu izlemek üzere lisenin gösteri salonunda toplandılar. Zülfü Livaneli’nin de katılımıyla zenginleşen bu etkinlikte yazar, basında yer alan olaylardan esinlenerek kaleme aldığı son romanından söz etti ve 1972’deki kendi göçmenlik deneyimini paylaştığı ve bu konuyla ilgili düşüncelerine yer verdiği söyleşisinde öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Söyleşiden sonra öğrencilerden biri Zülfü Livaneli’nin bir şarkısını sanatçıyla beraber yorumladı.