NDS Hazırlık Sınıflarının Karanlıkta Diyalog ve Sessizlikte Diyalog Sergileri Ziyareti

13,14 ve 15 Ocak tarihlerinde Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Rehberlik Dersi etkinliği olarak, Karanlıkta Diyalog ve Sessizlikte Diyalog sergilerini ziyaret ettiler.

Öğretmenlerinin eşliğinde metroyla ulaştıkları Gayrettepe durağında aynı alanda yer alan bu iki sergi ve deneyim alanı ilgi ile ziyaret edildi.

Görme ve işitme özürlü kişilerin rehberliğinde oyunlar oynandı, deneyimler yaşandı. Okula dönüşte Rehberlik Ofisinin hazırladığı formlar dolduruldu. Öğrenciler deneyimlerini, yeni farkındalıklarını, duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Bazı katılımcılara ait yorumlar:

- Herhangi bir engeli olan insanlara asla ayrımcılık yapmadan dikkatli konuşmalı ve davranmalıyız. İstemeden kırıcı olabiliriz.
 Bizim gibi bilinçli bireylerin, engelli insanları hayata katmak için çok çalışması gerekir.
 Bu deneyimi herkes bir kere yaşamalı...
 Harikaydı, onları daha iyi anlamak çok güzeldi, siz de gitmelisiniz.
 Çok bilgilendiriciydi, ve farkındalık kazandım, empati kurmayı kolaylaştırıyor, öneririm.
 Farklılıklara Saygı !
 Hayatları bizim düşündüğümüzden çok daha zor ancak bunu kolaylaştırmak bizim elimizde.