NDS’DE FRANSIZCA GÜZEL KONUŞMA YARIŞMASI

Okulumuz 11A ve 11B sınıflarının katıldığı Fransızca Güzel Konuşma Yarışması’nın ilk elemeleri 7 Nisan’da gösteri salonumuzda düzenlendi. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi öğretmenlerinden Tuna SAIKALI, Asım Aliş SAĞIROĞLU, Charles DELORT, Hélène KÖROĞLU, Mireille SADÈGE, Marie HARSANY ve Utzima BENZI’nin oluşturduğu jüri üyeleri, öğrencilerin Fransızca retorik yeteneklerini değerlendirdi.}}

30 gönüllü öğrencinin katıldığı yarışmada, konuşmacılar ilgi alanlarına giren güncel bir konu ile ilgili hazırladıkları metinleri jüri ve dinleyicilere sundu. Topluluk önünde ve sahnede konuşma heyecanı yaşayan öğrencilerimiz seçtikleri konularda Fransızca argümanlar geliştirerek büyük bir özgüven örneği sergilediler.

Jüri ve dinleyicilerin oylamalarıyla ön elemeyi geçen 12 öğrenci, münazara şeklinde düzenlenecek olan yarı finalde karşı tarafın argümanını çürütmeye çalışarak gruplar halinde yarışacaklar.

Zorluk seviyesini bir aşama daha yükseltmek amacıyla, yarı finalin münazara konuları kura ile belirlenecek olup yarışmacılara argümanlarını hazırlamak üzere bir hafta zaman tanınacaktır. Jüri, yarışmacı grupların performanslarını değerlendirirken içerik ve sunum biçimlerini çeşitli kriterler doğrultusunda puanlamayı sağlayan bir tablo kullanacaktır.

Tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.
Yarı finalde görüşmek üzere!

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail