La Rochelle Yüksek Ticaret Okulunun NDS’nin Dördüncü Sınıf Öğrencilerine Yönelik Tanıtımı

14 Kasım’da, NDS’nin Fransa’da Eğitim Danışmanı Pınar Küçük-Pilon tarafından lise son sınıf öğrencilerine La Rochelle Yüksek Ticaret Okulunun tanıtımı yapıldı.

Sunumu, bu okulun Türkiye ve Orta-Doğu uluslararası öğrenci kabul sorumlusu Benjamin Ceyhan gerçekleştirdi. Benjamin Ceyhan öğrencilere öncelikle bir kaç soru yöneltmek suretiyle, kendilerine uygun mesleği nasıl bulmaları gerektiğini anlattı.

Ardından Benjamin Ceyhan iş başvurusu yapan adayların çoğunun diplomalarına göre değil, iletişim ve ilişki yeteneklerine göre işe alındığının araştırma sonucu ortaya konduğunu söyledi.

Bundan sonra ise konuşmacı, La Rochelle’deki İngilizce ve Fransızca uluslararası programlar hazırlayan Yüksek Ticaret Okulu’nu tanıtarak, Fransa’daki ticaret okullarının en iyileri arasında yer alan kurumun « önerdiği » çalışma alanlarını ve staj olanaklarını anlattı.