Konser | AŞK YOLLARI • Şan

21 Mayıs 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir. Rezervasyonlar için gerekli link, konserden bir hafta önce çevrim içi yayınlanacaktır.

Bu konser İstanbul İsviçre Başkonsolosluğu tarafından, Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir.

Metinlerin çevirileri altyazılı olarak yansıtılacaktır..

AŞK YOLLARI ...1920’lerde şarkılarla yazılmış bir hikâye
Duparc, Rimsky-Korsakov, Rachmaninov, Poulenc ve Satie’nin besteleriyle

Genç Gürcü yazarımızı 1920’lerde hayatını tamamen değiştirecek Rosamonde ile tanıştığı Fransa’ya kadar takip edin. Şarkılarda maceralı bir yolculuk…

Maria Gessler - Soprano
Ksenia Vokhmianina - Piyano
Anlatıcı - Eyüp Okumuş (Türkçe)

Konsept ve hikâye: Maria Gessler

Maria Gessler, Soprano

İsviçre’nin Basel kentinde doğan Maria Gessler, Basel Müzik Akademisinde Verena Schweizer’dan şan dersi almıştır. Aynı zamanda Schola Cantonum Basiliensis’te René Jacobs’dan barok performans eğitimi almıştır.
Daha sonra Basel Opera Stüdyosu’nun bir üyesi olmuştur ve Edith Mathis, Anna Reynolds, Brigitte Fassbaender ve Margreet Honig’in yüksek lisans derslerine katılmıştır. Eğitimi sürerken, iki kez Migros Burs Ödülü’ne layık görülmüştür.
Mezun olduktan sonra, Maria Gessler çok çeşitli lirik ve dramatik soprano rolleri gerçekleştirerek birçok Alman operada başrol oynamıştır. Bunlardan bazıları; Mozart’dan Figaro’nun Düğünü’nde kontes, Lehar’dan Şen Dul’da Hanna Glawari, Leoncavallo’dan Palyaçolar’da Nedda, Strauss’dan Güllü Şövalye’de mareşal ve Puccini’den Tosca’daki başrolü üstlenmiştir.
Birçok Avrupa operasında konuk sanatçı olarak yer almıştır: Wuppertal’da (Almanya) Çaykovski’den Yevgeni Onegin’de Tatyana olarak, Szczecin’de (Polonya) Puccini’den Madam Butterfly’da Cio Cio San olarak, Erl Tirol Festivali’nde (Avusturya) Gustav Kuhn yönetimi altında Wagner’den Nürenberg’in Usta Şarkıcıları’nda Eva olarak, Basel’de (İsviçre) Humperdinck’den Hansel ve Gretel’de anne olarak ve Bad Hersfeld Opera Festivali’nde (Almanya) Beethoven’dan Fidelio’da Leonor olarak bulunmuştur.
Maria Gessler’ın opera çalışmaları büyük bir oratoryo repertuvarı ile tamamlanmakta ve yorumcu olarak bilinen bir üne sahiptir. Resital programları uluslararası beğeni toplamıştır. SOTA Singapur’da Alman şarkıları üzerine bir masterclass verirken Kseniia Vokhmianina ile tanışmıştır. Masterclass ve resitallerde Maria Gessler’a eşlik etmeye başlamıştır. Harika bir iş birliğinin başlangıcı olmuştur.
Daha fazla bilgi: www.mariagessler.com

Kseniia Vokhmianina (Ukrayna/Singapur), Piyanist

Straits Times tarafından «en üst düzeyde sanatçı» ve Pianomania tarafından «müzisyenlik olgunluğuna ve virtüözlüğe» sahip bir icracı olarak selamlanan Kseniia Vokhmianina, bir konçerto solisti, resitalist ve oda müzisyeni olarak eleştirmenlerin ve izleyicilerin dikkatini çekti.
Fransa, Avustralya, Polonya, İtalya, Sırbistan, Endonezya, Singapur ve Almanya’da düzenlenen çok sayıda piyano yarışmasında ödül kazanan Kseniia, “Convivium Musicum” (Sırbistan), “Uluslararası Piyano Festivali” gibi çeşitli uluslararası müzik festivallerinde konuk sanatçı olarak yer aldı. (Vietnam), “Müzik Günleri” (Karadağ), “George Town Festivali” (Malezya), “Uluslararası Hollanda Müzik Oturumları” (Hollanda), “Pablo Casals Festivali” (Fransa), Kaunas Filarmoni Senfoni Orkestrası (Litvanya), Sichuan Senfoni Orkestrası (Çin), Murmansk Filarmoni Orkestrası (Rusya) dâhil olmak üzere uluslararası senfoni orkestralarında konçerto solisti olarak yer aldı. Kseniia Vokhmianina müzik eğitimine çok genç yaşta memleketi Ukrayna’da başladı. Lee Vakfı Bursu ile Nanyang Güzel Sanatlar Akademisinde Prof. Boris Kraljeviç’in yanında okudu. Daha sonraki çalışmaları onu Kraliyet Müzik Kolejine (Birleşik Krallık), Kharkiv Ulusal Pedagoji Üniversitesine (Ukrayna) ve Prof. Konstantin Scherbakov’dan ders aldığı İsviçre’deki Zürih Sanat Üniversitesine götürdü.
Kseniia, 2014 yılından bu yana Singapur Sanat Okulunda tam zamanlı Müzik Fakültesi üyesi olarak görev yapıyor. Sık sık bölgesel ve uluslararası piyano yarışmalarında jüriye davet ediliyor. Kseniia, 2023’ten beri Madison Müzik Akademisine tam zamanlı piyano öğretmeni ve Müzik Programı Direktörü olarak katılıyor.
Daha fazla bilgi: www.kseniiavokhmianina.com

Eyüp Okumuş (Türkiye), Anlatıcı

1999 yılında Diyarbakır’da doğdu. Lise yıllarında tanıştığı tiyatro hayatına, konservatuvar tiyatro bölümünde de okuyarak devam etti. İkinci bir bölüm olarak da operayı tercih edip, eğitim hayatını orada sürdürdü. Günümüzde ise opera, tiyatro ve müzikal eserlerin hem reji çalışmalarında hem de oyuncu kadrosunda yer almaya devam ediyor.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.