Konferans 2021- İrlanda

NOTRE-DAME DEON FRANSIZSESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMEVRE KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ ‘’ 35 th Annual Caretakers Of The Environment Conference 2021- İreland’’ ÇEVRE KONFERANSINA KATILDI.

Notre-Dame de Sion Sürdürülebilir Yaşam Kulübü öğrencilerinden Deniz A., Ela A., Beril E., Beliz A., Alara K. ve Roni K. 5-9 Temmuz tarihleri arasında İrlanda’nın ev sahipliğinde çevrim içi yapılan 35. ‘’Caretakers of the Environment ‘’çevre konferansına katıldılar.

Organizasyon 4 Temmuz tarihinde öğrencilerin birbirleriyle kaynaşabilecekleri ısınma aktiviteleri ile başladı. İrlanda’nın ilk kadın cumhurbaşkanı olan hukukçu, siyasetçi ve diplomat Mary Robinson’un açılış konuşmasının ardından sanal poster sergisi “Geleceğin Liderleri” isimli tartışma grup çalışmaları, kültür gecesi, proje sunumları, öğretmen- öğrenci toplantıları ve sanal parti gibi bölümlerle dolu dolu bir hafta geçmiş oldu.
Ülkemizdeki endemik türler ve biyoçeşitlilik ile ilgili web tasarımını içeren ‘’Be aware of other creatures around you!.’’ projemiz konferansa katılan ülkeler tarafından büyük beğeni topladı. Öğrencilerimizin konferans hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşıyor ve göstermiş oldukları başarıdan dolayı kendilerini kutluyoruz.

Deniz A.: Benim için unutulmaz bir deneyimdi. Dünyanın dört bir yanından insanlarla tanışmak, onları kültürü hakkında bilgi edinmek ve ortak bir dil çerçevesinde iklim değişikliği ve çevre hakkında konuşabilmek benim en keyif aldığım noktalardan biriydi. Aynı zamanda uzun süreler takım olarak uğraştığımız bir projenin ulus fark etmeksizin beğenilmesi gurur vericiydi. Bu konferansın bana en büyük katkılarından biri ise hiç tanımadığım kişiler karşısında sunum yapma becerisi geliştirebilmekti.

Beril E.: Benim için daha önce hiç böyle bir konferansa katılmadığımdan hem inanılmaz farklı hem de inanılmaz güzel bir deneyimdi. Farklı ülkelerden insanlarla tanışmak, farklı kültürleri tanımak unutulmazdı. Aynı zamanda bütün sene takım arkadaşlarımla üstünde çalıştığımız projemizi sunmak da çok keyifliydi. Hocalarıma bize tanıdıkları bu muhteşem fırsat için, takım arkadaşlarıma da mükemmel çalışmaları için çok teşekkür ederim.

Alara K.: Benim için bu beş gün inanılmaz eğlenceli ve güzeldi. Aynı zamanda çok eğitici ve bilgilendirici bir konferanstı. En önemlisi ise çevre hakkında birçok yeni bilgi öğrendim. Diğer proje sunumlarını izlerken farklı ülkelerden katılımcıların çevre sorunlarına karşı farklı çözümlerini dinledik. En sevdiğim kısım ise kültürel performansları izlemekti. Bu eğlenceli videoları izlerken diğer ülkelerin kültürleri hakkında yeni bilgiler öğrendik. Son olarak, bu konferanstan birçok yeni bilgi öğrenirken çok eğlendim. Çok güzel bir deneyimdi.

Ela A.: Hem eğlenceli hem de bilgilendirici bir konferanstı. Harika vakit geçirdim. Dünyanın her yerinden yeni arkadaşlar edindim. Konferansın her bir gününde farklı aktivitelere katılmamız ve yeni bilgiler öğrenmemiz beni çok mutlu etti. Dünyada hâlâ daha birçok insanın doğaya saygılı olduğunu görmek ve bunun için çalışmalarını görmek çok güzeldi. Bu konferansın en güzel yanı çok çalıştığımızı projemizi sunup insanlar tarafından beğeni almaktı. Benim için unutulmaz bir deneyim oldu.

Beliz A.: Benim için inanılmaz bir deneyimdi. Çok fazla yeni insanla tanıştım. Doğa hakkında dünyanın her tarafındaki insanlarla tartışmak, konuşmak kesinlikle aşırı keyifliydi. Beş gün boyunca hem kendi projemizi sunup hem de workshoplara katılmanın ve dünyanın her tarafından gelen konuşmacıları dinlemenin bana kesinlikle farklı bir bakış açısı kazandırdığını söyleyebilirim. Bana göre konferansın en iyi tarafı yüzlerce insanın tek bir konuda anlaşıp bu konuya çözüm bulmaya çalışmasıydı. Bana bu fırsatı tanıyan tüm öğretmenlerime çok teşekkür ederim.

Roni K.: Dolu dolu, eğlenceli, aktif, didaktik, heyecanlı beş «çevreci» gün... Açıkçası, vakitçe çok kısa, fakat engin bir serüven... Evet, evet... Onları tekrarlamadan geçmeyeceğim... Bir sürü ülkeden, coğrafyadan, iklimden, hobiden, etnik kökenden, dilden insan tanıma fırsatını yakaladım, üstelik sürdürülebilir bir çevre amacını emelleyen, onun için uğraşan yahut krizin bilincinde olan birçok insanın bulunduğunu görmek, bu yolda yalnız olmadığımızı, tamamen içe kapanmamamız gerektiğini tekrardan hatırlattı. Konferans sırasında tanıştıklarım arasında en fazla iletişimde olduğum, bana bir nevi yoldaşlık yapan Costa Rica’dan Jimena’yı belirtmeden geçemeyeceğim. Birçok konferans ve klan içi görevi beraber yerine getirdik.