Kimya Kulübümüz Uluslararası Edinburgh Bilim Festivali’nde

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi Kimya Kulübü öğrencilerimiz, öğretmenleri Betül Eyüboğlu ve Güner Ilıca eşliğinde, 9-14 Nisan 2024 tarihleri arasında Uluslararası Bilim Festivali’ne katılmak üzere Edinburgh’a gitti.

Gezi kapsamında Edinburgh ve Glasgow’u keşfetmek üzere şehir turu yapan öğrencilerimiz Edinburgh Üniversitesi ve Glasgow Üniversitesi’nin kampüslerini gezdiler.

İskoçya Ulusal Müzesi’ni ziyaret ederek burada çeşitli bilimsel çalıştaylara katıldıktan sonra Dynamic Earth’de sunulan çevre temalı sunumları incelediler.

Surgeons Hall Müzesi’nde ise öğrencilerimiz, tıp alanına ve doktorluk mesleğine yatkınlıklarını test etme ve 18. yüzyılda kullanılan tıbbi cihazları inceleme olanağı buldular.

Edinburgh Kalesi, Ulusal Sanat Müzesi ve Saint Giles Katedrali öğrencilerimizin görme fırsatı bulduğu diğer tarihi ve kültürel yerler arasındaydı.

Öğrencilere bu gezinin sonunda “Edinburgh Uluslararası Bilim Festivali’ne Katılım Belgesi” verildi.