KONFERANS | MATEMATİĞİN GÖRSEL(LER)İ

Fransa Milli Eğitim, Spor ve Araştırma Müfettişi Sayın Xavier Gauchard’ın okulumuzda verdiği "Matematiğin Görsel(ler)i" konferansı; gözlem, araştırma, inceleme ve ilerleme motivasyonlarını bir araç gibi kullanarak matematiğin yaşayan bir bilim olduğu ve günlük hayattaki yansımalarını ele aldı.

Konferans, geçtiğimiz 2 Mart tarihinde okulumuzun bilgi muhafaza ve paylaşma mekanlarından biri olan kütüphane oditoryumunda düzenlendi.

Bilim ve teknolojinin her geçen gün daha da önem kazandığı bir konjonktürde, öğrenci ile matematik/fen bilimleri öğretmeni arasındaki bilgi alışverişini kolaylaştırmak ve daha etkin hale getirmek, gelecek nesilleri bilinçli birer vatandaşa dönüştürmeyi ilke edinmiş eğitim kurumlarının temel amaçlarından biridir.

Bu kapsamda matematik/fen bilimleri öğretmenlerine yönelik düzenlenen bu konferansa Türkiye’de bulunan Frankafon okullardan 60’ı aşkın öğretmen online olarak katıldı :

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, değerli sunumundan ötürü Müfettiş Xavier Gauchard’a ve konferansa katılım gösteren tüm öğretmenlere teşekkürlerini sunar.

Moodle Sınav Takvimi Veli / Bilgi E-OKUL web-mail