Fransa’da Yükseköğrenim Konferansı

25 Şubat Cuma günü okulumuzun Fransa’da Eğitim Danışmanı tarafından 10. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Fransa’da yükseköğrenim bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Fransa’daki farklı yüksek öğrenim kurumları, başvuruda dikkat edilmesi gereken noktalar ve kabul koşulları, öğrenci hayatı ve bütçesi ile ilgili bilgiler verilen konferansta öğrencilerin yönettiği sorular da yanıtlandı.

Birinci dönemde 12. sınıflara yönelik düzenlenen Fransız yükseköğrenim sistemine ilişkin bilgilendirme toplantıları 10.sınıflarda, ikinci dönemde öğrencilerimizin seçmeli derslerini belirledikleri ve yükseköğrenim projelerini adım adım oluşturmaya başladıkları sürece paralel olarak yapılmıştır. Seviyelere bağlı olarak sunumun içeriği genişletilmekte olup 11. sınıflar için de tekrarlanacaktır.

Tüm öğrencilerimize araştırma ve karar süreçlerinde okuldan her zaman bilgi desteği alabileceklerini hatırlatırız.