İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler « Fotoğrafçı-Muhabir Georges Simenon » Fotoğraf Sergisi’ni rehberler eşliğinde gezdiler

3 Nisan’da, İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden kırk kadar 3. sınıf öğrencisi, Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedret Öztokat ve birkaç profesör eşliğinde « Fotoğrafçı-Muhabir Simenon » konulu sergimizi gezdiler.

Ziyaretçilerimiz, yazarın oğlu John Simenon ve ayrıca Liège Üniversitesinin Simenon Fonu Sorumlusu Laurent Demoulin, Liège Üniversitesinden Danielle Bajomée, Liège Üniversitesi Öğretim Görevlisi Michel Lemoine, ve « Fotoğrafçı Georges Simenon » kitap ve DVD’sini hazırlayan Freddy Bonmariage gibi seçkin rehberlerden yararlanma olanağı buldular.

Ziyaretçilerimize serginin çeşitli bölümleri ayrıntılı bir şekilde tanıtıldı, onların da konuyla ilgili olarak yönelttikleri sorular rehberler tarafından yanıtlandı.

Ziyaretin sonunda öğrencilerden biri, John Simenon ile Üniversitenin dergisinde yayınlanmak üzere bir röportaj yaptı.