İstanbul Barok | Dominique Corbiau

24 Mayıs 19:30

Konsere katılım sadece rezervasyonla mümkündür. Rezervasyonlar online yapılmaktadır. Telefonla rezervasyon kabul edilmemektedir. Rezervasyonlar için gerekli link, konserden bir hafta önce çevrim içi yayınlanacaktır.

PROGRAM:
Program, daha sonra internet üzerinden ilan edilecektir.

Dominique Corbiau, kontrtenor ve sanat yönetmeni

Sanatçı bir ailede dünyaya gelen Dominique Corbiau, Barok dönemden her zaman etkilenmiş; doğal olarak kontrtenor sesi üzerinde çalışmaya karar vermiştir.
Belçika Radyo-Televizyonunun çocuk korosunda çalıştıktan sonra, Liège Müzik Konservatuarına kabul edilir ve ardından eğitimine Mons Müzik Konservatuvarında devam eder.
Dominique Corbiau, 1994 yılından bu yana hem Belçika’da hem de yurt dışında prestijli mekânlarda ve çok sayıda topluluk ve orkestra eşliğinde eski dönem müziğinden çağdaş müzik yaratıları ile opera ve film müziğine dek uzanan geniş bir repertuvarda konserler verir.
Mesleğinin yaratıcı yönünü geliştirmeye özen gösteren Dominique Corbiau, düzenli olarak düzgün görsellere sahip gösteriler tasarlıyor ve çoğu zaman farklı sanatsal disiplinler arasında bir köprü oluşturuyor.

Ayşe Nil Ülgener, müzik yönetimi, kavsen ve org

Ayşe Nil Ülgener İstanbul’da doğdu. Müziğe 7 yaşında İstanbul Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü’nde başladı. Piyano eğitiminin yanı sıra Leyla Pınar ile özel olarak klavsen çalıştı. Konservatuarın Yüksek Bölümünden mezun oldu ve aynı sene bu kuruma korrepetitör olarak atandı. Sanatçı daha sonra Belçika’da Mons Konservatuarı’nda Robert Kohnen ile çalıştı. Kohnen’in referansı ve önerisi ile New York, Manhattan Music School’da Louis Bagger ile barok müzik yorumu ve klavsen üzerine eğitimini tamamladı.

Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın piyanist kadrosuna alındı. Bunun yanı sıra kuruluşundan kapanışına kadar Akbank Oda Orkestrası’nın piyanistliğini üstlendi. Sanatçı İstanbul Devlet Senfoni, Cemal Reşit Rey Senfoni, Mersin Oda ve Akbank Oda orkestraları eşliğinde çeşitli barok ve çağdaş klavsen konçertolarını solist olarak yorumladı. Bunun yanı sıra çok sayıda klavsen resitali ve oda müziği konserleri verdi. Konser verdiği salonlar arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Süreyya Operası, Albert Long Hall, İzmir Sanat sayılabilir. Son olarak geçtiğimiz yaz Fransa’nın köklü barok müzik festivallerinden biri olan 36. Sarrebourg Müzik Festivali’nde bir konser vermiştir.

Ülgener, 35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin açılışında her biri kendi dalında yıldız olan 17 başarılı müzisyenin oluşturduğu Yıldızlar Orkestrası’na seçilmiştir. İDSO’dan emekli olan sanatçı 2011’de kurduğu TangoNEVA adlı topluluğun müzik yönetmenidir. Ayrıca hocası Leyla Pınar’ın ölümü üzerine 2021 yılında İstanbul Barok’un müzik yönetimini üstlenmiştir. Bu toplulukla düzenli konserler vermektedir.

Alise Juška Savga, barok keman ve viyola d’amore

Alise Juška Savga Riga’da doğdu. 5 yaşındayken keman ve bale eğitimine başladı. 1998-2002 yılları arasında klasik keman çalıştığı Letonya Müzik Akademisi’nde Jazeps Vitols’un sınıfından mezun oldu. Aynı zamanda 1999-2003 yılları arasında Letonya Üniversitesi’nin Serbest Sanatlar ve İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2002 yılında Rinaldo Alessandrini yönetimindeki Ambronay Académie Baroque Européenne’de (Avrupa Ambronay Barok Akademisi) otantik barok keman üzerine eğitim alarak Barok müzik dünyasına adımını attı. Ayrıca Roy Goodmen yönetimindeki Avrupa Birliği Barok Orkestrası (EUBO) ile konserler verdi. 2004-2006 yılları arasında Amsterdam Konservatuarı’nda ünlü kemancı Lucy van Dael ile barok keman üzerine çalıştı. Ardından 2006 yılında Socrates Erasmus bursuyla Schola Cantorum Basiliensis’te ünlü kemancı Chiara Banchini’nin öğrencisi oldu. Bu dönemde ayrıca Sigiswald Kuijken ve Geoffery Lancaster’ın master class’larına katıldı. Bundan başka Margaret Faultless, Irmgard Huntgeburth ve Enriko Gatti gibi barok müzisyenlerin master class kurslarına katıldı. 2005-2007 yılları arasında ise Letonya Müzik Akademisi’ne dönerek Jazeps Vitols ile yüksek derece klasik keman eğitimini de tamamladı.

Juska, henüz öğrenci olduğu yıllardan itibaren, Dresden Gençlik Orkestrası, Letonya Gençlik Orkestrası, Letonya Opera Orkestrası (G.F.Händel-Alcina) ve Jeunesse Musicale Gençlik Orkestrası gibi orkestralarda keman çalarak deneyim kazansa da müzikal yaşamına daha çok barok müzik dünyasında devam etti. Ünlü müzisyenler Yves Corboz ve Chiara Banchini’nin yanı sıra Sweelink Barok Orkestrası ile konserler verdi. 2004’ten itibaren uzun seneler Tallinna Barokkorkester (Finlandiya-Talin Barok Orkestrası) ile solist ve konzermeister olarak konserler verdi. Bu toplulukla St. Petersburg Ermitage Müzesi, Haapsalu Eski Müzik Festivali ve Utrecht Eski Müzik Festivali’ne katıldı. Bunun yanı sıra Cantores Vagantes ve 2012 yılından beri ise İstanbul Barok adlı toplulukların üyesidir. Kurucusu olduğu Butterflies For Heaven (Cennet İçin Kelebekler) adlı eski müzik topluluğuyla, çoğunlukla Baltık ülkelerinde konserler vermektedir. Sanatçı barok kemanın yanı sıra 2009’dan beri eski dönem sazı olan viola d’amore çalmaktadır.

Jülide Canca Eke, barok viyolonsel, basso continuo

1983 yılında girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Viyolonsel Bölümü’nde Reşit Erzin ve Ihsan Kartal ile 1986 yılına kadar çalıştı. 1986-1989 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Josef Györfi’nin öğrencisi olarak lise öğrenimini, 1991 yılında da önlisans bölümünü Doğan Cangal’ın öğrencisi olarak tamamladı.

1990 yazında Çek Cumhuriyeti’nde J. Podharranski ve 1991 yazında Viyana’da David Geringas yönetimindeki yaz kurslarına katıldı. 1991 yılında girdiği Viyana Konservatuarı’ndan (Konservatorium der Stadt Wien) Prof. Adalbert Skocic’in öğrencisi olarak 1997 yılında başarıyla mezun oldu.

Sanatçı, öğrenimi sürecinde, 1993- 1994 yılları arasında Şef Peter Burwik yönetimindeki ORF (Avusturya Devlet Radyo ve Televizyonu) 20. yy. Orkestrasında, 1995‑1997 yillari arasinda Viyana Konservatuarı Opera Orkestrası’nda grup şefi olarak, 1994‑1997 yılları arasında ise Viyana Johann Strauß Orkestrasında solo çellist olarak çalıştı. 1998‑2011 yılları arasında Akbank Oda Orkestrası ve İstanbul Oda Orkestrası ile çalışan Eke, halen solo ve oda müziği çalışmalarına ve Pera Güzel Sanatlar Lise’sinde çello öğretmenliği görevine devam etmektedir.

İstanbul Barok Derneği’nin Notre-Dame de Sion Lisesi iş birliğiyle düzenlediği 6. Leyla Pınar barok şarkı yarışmasının açılış konseri.

Yarışma bilgilerini bu linke veya aşağıdaki görsele tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.