İnsan Hakları Temel İlkeleri konulu eğitim

27 Kasım Cuma günü İstanbul Barosunda görev alan uzman avukat Sayın Yasemen Öztürkcan tarafından okulumuz öğrencilerine «İnsan Hakları Temel İlkeleri» konulu bir eğitim verildi.

Seminere katılan 11. ve 12. sınıf öğrencileri, öncelikle hukuk dünyasındaki birçok uygulama hakkında bilgi edinerek meslek hakkında somut bilgilere sahip oldular. Ardından Sayın Öztürkcan’ın çalışma alanı mültecilerin korunması ve hakları alanında bilgi aldırlar. Sayın Öztürkcan, bu kavramlara vaka çalışmaları ve somut yasal dava örnekleri aracılığıyla yaklaştı.

Oturumun sonunda öğrenciler sorularını sorabildiler ve işlenen çeşitli konularla ilgili bilgilerini derinleştirdiler.

Katılan tüm öğrencilerimize İstanbul Barosu tarafından bir eğitim programı sertifikası verilecektir.