Tiyatro IKSV | İstanbul Mon Amour • Beyoğlu

26 Kasım 2023 11:00 - 14:00

Bilgi ve rezervasyon için İKSV - İSTANBULYATRO FESTİVALİ web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Aşağıdaki görsele tıklayınız:

İSTANBUL MON AMOUR | BEYOĞLU
27. İSTANBULYATRO FESTİVALİ 2023

Notre Dame De Sion İstanbul Fransız Lisesi
26 Kasım Pazar 2023

  • 1. gösterim: 11:00-13:25
  • 2. gösterim: 14:00-16:25

Proje Yönetmeni: Ahmet Sami Özbudak
Proje Yönetmen Yardımcısı: Kerem Pilavcı
Proje Dramaturji: Melih Korukçu

Yaş Sınırı: +13

Ahmet Sami Özbudak’tan Beyoğlu’na bırakılmış bir aşk mektubu

Işıl Kasapoğlu’nun yaklaşık 30 yıl önce Orhan Veli Kanık’ın İstanbul’u Dinliyorum şiirinden esinlenerek tasarladığı İstanbul Mon Amour projesi geçen yıl festivalde hayata geçirilmiş ve izleyicilere tekrarı olmayan unutulmaz bir deneyim yaşatmıştı. İstanbul Tiyatro Festivali’nin 26. ve 27. edisyonlarının küratörlüğünü üstlenen Kasapoğlu, projesinin ismini festivale hediye ederek, her yıl farklı konular ve mekânlar etrafında farklı yönetmenler ve topluluklarla tasarlanacak bu özel bölümün temelini atmış oldu.

İstanbul Mon Amour bu yıl Ahmet Sami Özbudak’ın araştırmaları, hayalleri ve çeşitli sanatçılarla yaratıcı işbirlikleri neticesinde kurguladığı, tiyatronun büyüsüyle sarmalanmış bir Beyoğlu’na götürüyor bizleri.

Beyoğlu’nun görkemli tarihi içinden geçen bu benzersiz yolculukta Osmanlı’dan günümüze sayısız yaşanmışlığın tanığı üç Fransız lisesi salonları, sınıfları, koridorlarıyla birer sahneye dönüşüyor. Meral Çetinkaya, Deniz Türkali, Bülent Emin Yarar, Okan Bayülgen, Çiçek Dilligil gibi ustaların yanı sıra Fehmi Karaarslan gibi genç kuşağın başarılı temsilcileri, gerçek hikâyelerden esinlenerek yazılan küçük oyunlarda şehrin geçmişine dair düşleri, heyecanları, aşkları bize yaşatıyor.

Yazdığı ve yönettiği oyunlarla pek çok ödül alan, mekâna özgü çalışmaları, tarihle kurmacayı harmanladığı özgün metinleri ve görsel-işitsel birer şölene dönüştürdüğü farklı sahnelemeleriyle özellikle övgü toplayan Ahmet Sami Özbudak, bu projede birbirinden değerli yazarlar ve yönetmenlerle birlikte tekrarı ve hatta benzeri olmayacak teatral bir deneyim yaratıyor.

Festivalin tüm gün sürecek kapanış etkinliği İstanbul Mon Amour | Beyoğlu aynı gün 11:00-13:25 ve 14:00-16:25 saatleri olmak üzere iki gösterim olarak gerçekleştirilecektir.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.