III.CinemaNDS Liseler Arası Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu

13 Mayıs 2019 tarihinde, Kulüp Öğretmenleri Önder Yaycıoğlu ve Irmak Kula ile danışman öğretmen Ulya Tabaklar’ın eşliğinde, okulumuzun Sinema Kulübü tarafından düzenlenen Liseler Arası Film Yarışması’nın üçüncüsünün ödülleri sahiplerini buldu. Yarışma, Şişli İlçesi Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’ün de katılımıyla NDS’nin Gösteri Salonu’nda gerçekleşti.

Bu yıl Jüri; Ahu Türkpençe, Nilay Ulusoy, Önder Yaycıoğlu, Ayçe Abana, Berna Laçin, Burak Kanbir ve Mehmet Günsür gibi isimlerden oluştu ve jüri, finalist filmler arasından 7 kategoride ödül alan filmleri belirledi. Ayrıca « CinemaNDS Jüri Özel Ödülü » de sahibini buldu.Bu sene yarışmaya 48 eğitim kurumu ve 19 farklı ilden 53 kısa film başvurusu yapıldı ve değerlendirmeye alınan bu filmlerden 10’u finale kalmayı başardı.

Tören öncesinde, finalist fimlerin afişlerinin de yer aldığı okul bahçesinden kokteyl salonuna geçen katılımcılar, arkadaşça bir ortamda, birbirleriyle deneyimlerini paylaşma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Ödül Töreninde, Berfin O. (12C) ve Erdem C. (11B) sunucu olarak görev aldılar. Törenin açılışını Türk Müdür Başyardımcısı Suzan Sevgi yaptı. Jürinin takdimi ve Notre-Dame de Sion Lisesi Dans Kulübü’nün performansından sonra, birbiriyle yarışan 10 kısa filmden fragmanlar gösterildi.

Kazananların isimleri ve ödül kategorileri şöyle:

En İyi Afiş Ödülü: « Kırık Kalemler » filmiyle, Veysel Ayvazoğlu, Kelkit Anadolu Lisesi

En İyi Oyuncu Ödülü: « Becoming ordinary » filmiyle Emir Aktel, Bahçelievler Özel Gökkuşağı Lisesi

En İyi Montaj Ödülü: « Muştu » filmiyle Yusuf Anil Yazıcı, Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi

En İyi Görüntü Ödülü: « Floresan Işığın Psikolojik Etkileri » filmiyle Alihan Çetinkaya, Giresun Anadolu Meslek Lisesi

En İyi Senaryo Ödülü: « Kaçırdığım Bir Şey mi Var ? » filmiyle Zeynep Çelik, Galileo Galilei İtalyan Lisesi

En İyi Yönetmen Ödülü: « Kaçırdığım Bir Şey Mi Var ? » filmiyle Zeynep Çelik, Galileo Galilei İtalyan Lisesi

En İyi Film Ödülü: « Becoming ordinary » filmiyle Emir Aktel, Bahçelievler Özel Gökkuşağı Lisesi

Jüri Özel Ödülü: « Elleriniz » filmiyle Ilgın Yılmaz, Kabataş Erkek Lisesi

Kazananların ödülleri, Murat Mücahit Yentür, Ahu Türkpençe, Irmak Kula, Nilay Ulusoy, Ulya Tabaklar, Önder Yaycıoğlu ve NDS Sinema Kulübü Başkanı Lâl At. (11A) tarafından verildi. Ödül alan yönetmen ve öğrenciler, ödüllerini aldıktan sonra sahnede duygularını ifade eden birer kısa konuşma yaptılar. Kategorisinde ödül alan filmlerin izleyicilere gösterimi yapıldı.

Piyanoda Emre B. (11F) eşliğinde Nareg E. (11F) ve Deren Su Ö. (11C), bu çok başarılı yarışma etkinliğini güzel bir müzik dinletisiyle noktaladılar.