« Hitabetin Zaferi » Liseler Arası Fransızca Güzel Konuşma Yarışması | 2022

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan « Hitabetin Zaferi » Liseler Arası Fransızca Güzel Konuşma Yarışması 14 Aralık tarihinde okulumuzun gösteri salonunda gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda, İstanbul’da bulunan Frankofon orta öğretim kurumlarının öğrencileri yarışmaya davet edilmiş olup, 20 Kasım tarihine kadar başvurular açık olacaktır. Her kurumdan en fazla 2 öğrenci katılabilmektedir.

İlk etapta yarışmacılar 5 kişiden oluşan yardımcı ekipleriyle, sahnede sunacakları konuşmaları hazırlamak üzere öğleden önce grup çalışması yapacaktır. Öğleden sonra ise, tüm adaylar tarafından sunulan konuşmaların akabinde seçilen iki finalist, aynı gün düzenlenecek final münazarasında doğaçlama bir konu etrafında yarışacaktır.

Yarışma temel olarak, ekip çalışmasını güçlendirmek, aynı zamanda güzel konuşma ve hitabet sanatını pekiştirerek bir konu etrafında doğaçlama konuşabilmeyi, Fransızca konuşma kapasitesini iletletmeyi ve elbette akran dayanışması yaratarak hoş muhabbet edebilmeyi amaçlıyor.

Hem gösteri hem de eğlencenin bir arada olacağı bir yarışma bizi bekliyor!

Daha fazla bilgi için, yarışma koordinatörleriyle iletişime geçebilirsiniz:

• charles.delort@nds.k12.tr
  • utzima.benzi@nds.k12.tr