Fransız Okulları Liseliler Edebiyat Ödülleri 2016-2017

Les livres sélectionnés

Bu sene ilki düzenlenen Edebiyat Ödülleri, İstanbul, Ankara ve İzmir’den 9 frankofon liseyi ağırlıyor.
Yarışmaya katılacak beş gençlik kitabı belirlendikten sonra, kütüphaneciler projeyi öğrencilere tanıttılar. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde 40 kadar öğrenci bu beş eseri okudu ve Si tu savais ve Le terrible effaceur isimli kitapları seçti. Bu iki eser yarışmaya katılan diğer öğrenciler tarafından da seçilerek finale kaldı.

17 Mart Cuma günü, ulusal bir jüri, iki kitaptan birine ödülünü vermek için toplanacak.
Bu münazara iki kitabın yazarlarından biri olan Marie-Sabine Roger’ın katılımı ile, bir edebiyat televizyon programı simülasyonu şeklinde gerçekleşecektir. Ankara ve İstanbul’daki iki fransız okulundan gelen öğrenciler, gazeteci ve seyirci rollerini üstleneceklerdir.

Münazaranın bitiminde genel bir oylama ile en iyi iki konuşmacı, tercih ettikleri kitapları savunma kalitelerine göre seçilecektir. Birinci olarak seçilen konuşmacı, savunduğu kitabın kazanmasını sağlayacaktır.

20 Mart akşamı, Uluslararası Frankofoni Günleri kapsamında, ödül sahibine teslim edilecektir. Aynı zamanda Fransa büyükelçisi Edebiyat Ödülünün sonuçlarını açıklayacaktır. Seçilen kitap Türkçeye çevrilecek ve ödülü kazanan iki liseli, 2017 yazı için Fransa’da 2 haftalık bir gezi kazanacaktır.