Fransa’da Yükseköğrenim Gezisi | Lyon • Strasbourg • Paris

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi 11. sınıf seviyesinden 30 öğrenci, 2-8 Nisan tarihleri arasında Fransa’da yüksek öğrenim kurumlarını ve üniversite öğrenci hayatını keşfetmek üzere Fransa’nın Lyon, Strasbourg ve Paris şehirlerini ziyaret ettiler.

Gezinin amacı:

• Fransa’daki yükseköğretim sistemini ve öğrenci hayatını keşfetmek
  • Bölümler, üniversiteler, şehirler ve yaşam (akademik, sosyal, ekonomik,vb.) hakkında somut bilgiler edinmek
  • Fransa’da okuyan Notre-Dame de Sion mezunları ile tanışarak deneyimleri dinlemek ve Fransa’da öğrenci hayatı ile ilgili soru sormak
  • Öğrencilerin kendi yüksek öğrenim projeleri hakkında düşünmelerini ve 12. sınıfta yapacakları şehir, üniversite, bölüm tercihlerini şekillendirmek için ihtiyaç duyacakları bilgilere ulaşmalarını sağlamak
  • Oryantasyon gezisinin kültürel programı, etkinliklerin bütçesi ve zaman yönetimi ile ilgili süreçlerde aktif rol alarak organizasyon deneyimi kazanmak
  • Yurt dışında okumanın getirdiği sorumlulukları öğrenmek, gerekli hazırlıkları öngörmek ve kendi başına yaşamak için kendini geliştirmek

Gezinin programı:

• 2 Nisan Pazar: Lyon’a varış, şehir merkezi, tarihi bölge ve Notre Dame de Fourvière Bazilikası ziyareti
  • 3 Nisan Pazartesi: Lyon 3, Lyon 2 Üniversiteleri sunum ve kampüs ziyareti, Lyon 2 yemekhanesinde yemek. Öğleden sonra Insa Lyon ziyareti sunum, atölyeleri gezme, 2022 mezunu iki öğrencimizin paylaşımları. Akşam geleneksel Lyon restoranlarında mezunlarla (’16 ve ’19) yemek.
  • 4 Nisan Salı: Strasbourg’a varış, Strasbourg üniversitesi oryantasyon birimi tarafından karşılama, sunum ve Fransız 1. sınıf öğrencisinin paylaşımlarının ardından Hukuk, Fen Bilimleri, Psikoloji, Sosyal Bilimler kampüsleri ziyareti. Mezun öğrenciler ve yetkililerle paylaşım. Otel lobisinde ’10 mezunu Hukuk bölümünden akademisyen mezunumuz ve diğer mezunlarla paylaşımlar.
  • 5 Nisan Çarşamba: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ziyareti. Sunum, film ve soru yanıt. Sonra Çağdaş Sanat Müzesi ve şehir merkezi ziyareti. Mezunlarla buluşma.
  • 6 Nisan Perşembe: Paris’e varış, Sorbonne Fen Bilimleri Fakültesi’nde mezun öğrenciler eşliğinde ziyaret, laboratuvarlar ve sınıfları ziyaret. Akşam otelde mezunlarla buluşma.
  • 7 Nisan Cuma: Sorbonne oryantasyon birimi tarafından karşılanma. Fransız yüksek öğrenim sistemi ve Paris ile ilgili genel bir sunum. Sorbonne Dil ve Edebiyat ve Panthéon Sorbonne Hukuk kampüsleri. Seine üzerinde gemi turu. Şehir merkezleri ziyareti.
  • 8 Nisan Cumartesi: İstanbul’a dönüş.

Bu akademik ve sosyal deneyimin geziye katılan tüm öğrencilere faydalı olmasını diler, öğrencilere eşlik eden okulumuzun Fransa’da öğrenim danışmanı Pınar Küçük Pilon’a, 11. sınıflar müdür yardımcısı Gizem İnanç’a, rehberlik uzmanımız Funda Poyraz’a ve matematik öğretmeni Tuna Akın’a içtenlikle teşekkür ederiz.