Eski Türk Edebiyatı Öğretmeni Vildan Güzel ile NDS Hazırlık Öğrencilerinin Buluşması

9 Ocak 2020’de, NDS Hazırlık öğrencileri, lisede 1984-1989 yılları arasında çalışmış emekli Türk Edebiyatı öğretmeni Vildan Güzel ile bir araya geldiler.

Önemli şairlerimizin şiirlerinin öykülerini ve anılarını kaleme aldığı «Duygudan Şiire» adlı iki kitabının yanı sıra, hayvanlar ile Mevlâna’ya duyduğu sevgiyi eserleri aracılığıyla aktaran Vildan Güzel, mesleki deneyimini öğrencilerle paylaştı ve bazı insanların neden şair veya romancı olduklarını açıkladığı bir konuşma yaptı.

Ayrıca konuşmacı «Türk Romanında Mevlâna ve Mevlevilik Etkisi» ve «Mevlâna Mesnevisinde Hayvan Hikayeleri» başlıklı yayınlarını da tanıttı. Bu kitapların satışından elde ettiği gelirlerin tamamını sokak hayvanlarının bakımına bağışlıyor.
Duygudan Şiire adlı kitapların geliri ise KAÇUV Kanserli Çocuklara Umut Vakfına bağışlanıyor.

Bu hoş buluşma anı, okulda çalışmakta olan edebiyat öğretmenleri, öğrenciler ve Vildan Güzel’i görmeye gelen ziyaretçilerin okudukları farklı Türkçe, Fransızca ve İngilizce şiirlerle noktalandı.