Deprem Çalıştayına Katılım

9. sınıf öğrencilerimizden Gökçe A., Zeynep K., Yusuf Efe Y. ve Erdem S. öğretmenleri Seval Erol ile birlikte 29 Mayıs 2021 tarihinde FMV Erenköy Işık Lisesi’nin düzenlediği 3. Coğrafya Çalıştayı’na katıldılar. Çalıştayın bu yılki konusu depremdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Öğretim Üyesi Sayın Dr. Ali Özgün KONCA ve Jeofizik Anabilim Dalı Jeomanyetizma Laboratuvarında görevli Sayın Elif ÇİFTÇİ’nin konuşmaları ışığında gerçeklesen bu çalışmada, öğrencilerimiz ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan deprem konusunu Türkiye’nin depremselliği, deprem öncesi, sırası ve sonrasında alınacak önlemler olmak üzere 4 farklı başlıkta irdelediler. Farklı komitelere ayrılarak çalışan öğrencilerimiz daha sonra hazırladıkları raporları sunarak paylaşımda bulundular.