Bilim Konferansı | Science à Sion • Sion’da Bilim

Okulumuzda ilk defa düzenlenen «Science à Sion» (Sion’da Bilim) etkinliği, farklı bilim dallarıyla uğraşan değerli akademisyenler ve uzmanların araştırmalarını, hikayelerini ve çalışma dünyalarını, söyleşiler ve çalıştaylar aracılığıyla öğrencilerimizle buluşturdu.

Etkinliğin organizasyonunda aktif olarak çalışan, bilimsever 12. sınıf öğrencilerimizin amacı; akranları ve alt sınıflardaki arkadaşlarına bilim dünyasının bilinmeyen köşelerini göstermek, farklı çalışma alanlarıyla tanıştırmak, bilime olan ilgiyi körüklemek ve onların bilimsel alanlarda nasıl bir geleceğin beklediğiyle ilgili bir fikir sahibi olmalarını sağlamaktır.

PROGRAM

• 10 Ocak Çarşamba
    • Doç. Dr. Kağan Kurşungöz | Rogers-Ramanujan Parçalanış Özdeşlikleri ve Etkileri
    • Dr. Kemal Akoğlu | Olasılık: Belirsizliğin Matematiği
    • Prof. Dr. Özgür Müstecaplıoğlu | Temel Bilimler ve Teknolojilerde Kuantum Dijital Dönüşüm
    • Prof. Dr. Mehmet Ali Alpar | En Hızlı Dönen Yıldızlar
  • 11 Ocak Perşembe
    • Doç. Dr. Feyza Tuncer-Kılınç & Uzm. Dr. Fitnat Topbaş Selçuki | Ortaokul Sıralarından Laboratuvar Masalarına: Bir Genetik ile bir Kadın Doğum Uzmanının Kesişen Yolları
    • Doç. Dr. Şeref Gül | Biyolojik Saat ve Sağlığımız
    • Prof. Dr. Seda Kızılel | Moleküllerin Duyarlı Parçacıklardan Salımı
    • Prof. Dr. Funda Acar Yağcı | Polimer Bilimi ve Mühendisliği

Bu başarılı projenin organizasyonu için öğrencilerimize ve konuşmacılara içtenlikle teşekkür ederiz.

Science à Sion | Tanıtım • Présentation
İndir (9.5 Mio)