Konser İptali | Barok İkilisi

2 Mart 2023 19:30

Çok sayıda can kaybına neden olan, Kahramanmaraş ve çevresinde meydana gelen deprem nedeniyle 2 Mart 2023 tarihinde düzenlenmesi planlanan Barok İkilisi konserinin iptal edildiğini bildiririz.

Ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte, halkımızla dayanışma içinde olduğumuzu ve depremzedelerin acılarını paylaştığımızı bildiririz.

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi bu konserde, Türkiye’de barok müzik repertuvarının gelişmesinde önemli rol oynayan traverso ve klavsen akımının öncüleri Nihan Atalay ve Burak Basmacıoğlu’nu dinleyiciyle buluşturuyor.

PROGRAM :

Michel BLAVET
Sonat Op.2 No.2
La Vibray
Andante-Allemande- Allegro-Les Coquets Gavotta Moderato- Sarabanda Largo- Allegro

J.S. BACH
Sonat mim BWV 1034
Adagio ma non tanto-Allegro-Andante-Allegro

François COUPERİN (1668-1733)
 Les Moissonneurs (si bemol majör)
 Les Barricades Mystérieuses (si bemol majör)

Jacques DUPHLY(1715-1789)
 La Forqueray (fa minör)

Antoine FORQUERAY (1672-1745) & Jean-Baptiste Forqueray (1699-1782)
 La Leclair (sol majör)

Claude Bénigne BALBASTRE (1724-1799)
 La De Caze: Ouverture, fièrement et marqué, animé (do minör)

G.F. HAENDEL
HWV 365 Sonat Do M
Larghetto-Allegro- Larghetto-A tempo di Gavotta-Allegro

J.M. Hotteterre
1. Kitap Op 2. No 1 Re Majör Süit
Prelude ,Lentement- Allemande, La Royalle, Rondo, Le Duc d’Orleans- Sarabande, la d’Armagnac- Gavotte, La Meudon- Menuet, le Compte de Brione- 2ème Menuet- Gigue

Nihan Atalay, traverso

Doç. Nihan Atalay, flüt eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Prof. Mükerrem Berk ile başladı. 1999 yılında Fransız Kültür Bakanlığı tarafından verilen sanat bursuyla Lyon Devlet Konservatuvarında eğitimine Jose Daniel Castellon ve Frederic Berteletti ile devam etti. 2002 yılında İsviçre’den kazanmış olduğu eğitim bursuyla Lozan Devlet Konservatuvarında eğitimine devam ederek, Pedagoji ve Concert Diplomaları alarak mezun oldu. Lozan Konservatuvarı yıllarında çağdaş müzik üzerine eğilen sanatçı, William Blank, Bruno Mantovani,Verena Bosshart ve Sophie Cherrier ile 20 ve 21. yüzyıl repertuvarları üzerine çalıştı. Yüzyılımızın ünlü şef bestecilerinden Pierre Boulez ile çalışma şansını elde ederek Lucern Festival Akademisinde aktif olarak yer aldı. Çağdaş müzik üzerine yaptığı çalışmalarından ötürü İsviçre Nicati de Luze Derneği tarafından iki defa ödüllendirildi. 2005 yılında Cenevre Konservatuvarı Barok Müzik Bölümü’nde, 17.ve 18. yüzyıl barok flüt ve repertuvarı çalışmaları üzerine yoğunlaşan sanatçı, Serge Saitta ve Basel Schola Cantorum’da Marc Hantai ile eğitimine devam ederek birçok uluslararası barok müzik topluluklarında yer aldı. 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde National Flute Association’un düzenlemiş olduğu barok flüt yarışmasında birincilik ve jüri özel ödülüne layık görüldü. Michel Mourages, Patrick Gallois, Barthold Kuijken, Philippe Bernold gibi isimlerle çalışmalarını derinleştirme fırsatı bulan sanatçı ayrıca Cenevre Oda Müziği Orkestrası ve Konservatuvarında görev yapmıştır. Solistlik kariyerine yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle devam eden Doçent Nihan Atalay, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarında flüt, oda müziği dersleri vermekte ve ustalık sınıfları düzenlemektedir.

Burak Basmacıoğlu, Klavsen

1972 yılında Ankara’da doğdu. Piyano ve teori çalışmalarına küçük yaşta İlhan Baran ile başladı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarındaki eğitiminin ilk yıllarında Tulga Cetiz, Oya Ünler Bayka ve Margit Olah ile piyano çalıştı; daha sonra eğitimine Güherdal Çakırsoy ile piyano, Ulvi Yücelen ile oda müziği ve İlhan Baran ile teori çalışarak devam etti. 1992 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarına öğretim görevlisi olarak kabul edildi. Yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimini Zöhrab Adıgüzelzade ile piyano, Alain Boeglin ve Yuri Abdullayev ile oda müziği çalışarak tamamladı. Strasbourg Devlet Konservatuvarı Eski Müzik Bölümü ihtisas programını Aline Zylberajch ile klavsen, Martin Gester ile oda müziği ve org, Francis Jacob ile sürekli bas, Patrick Blanc ile doğaçlama çalışarak onur derecesiyle bitirdi. 2010 yılında klavsen dalında Türkiye’nin ilk doçenti oldu. Basmacıoğlu, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında klavsen, sürekli bas, deşifraj ve eşliğin yanı sıra Rönesans ve Barok dönem müzikleri üstüne dersler vermektedir. Erken dönem müziğine yoğunlaşan Eski Müzik Atölyesi bünyesinde çalışmalar yapmakta ve ve konserler vermektedir.

Geçmiş ve güncel sezon konserlerimizi «Lycée Notre-Dame de Sion CULTURE» adlı Youtube kanalımız üzerinden dinleyebilir ve izleyebilirsiniz.