B.E.G. Trio

2 Haziran 2009 20:00

Gülnare Şekinskaya - Piyano

Beste Tıknaz - Viola

Evrim Güvemli – Klarinet

PROGRAM:

* Jean Françaix - Trio for Clarinet,Viola and Piano

Preludio:Largo

Allegrissimo

Scherzando

Largo

Presto

* Max Bruch - Eight Pieces for Clarinet,Viola and Piano

1. Andante

2. Allegro con moto

3. Andante con Moto

4. Allegro Agitato

---ARA---

5. Andante

6. Andante con Moto

8. Moderato

7. Allegro vivace, ma non troppo

* Robert Schumann - Märchenerzählungen for Clarinet, Viola and Piano

Lebhaft, nicht zu schnell

Lebhaft und sehr markiert

Ruhiges Tempo, mit zartem Ausdruck

Lebhaft, sehr markiert

YOGRAFİ:

LNARE ŞEKİNSKAYA: PIYANO

Gülnare Şekinskaya, piyano öğrenimine 7 yaşında Ivett Guvelis ile Azerbeycan Devlet Konservatuvarı Müzik okulunda başladı.

1979 yılında Azerbeycan Devlet Konservatuvarı’na Prof.Dr.Ferhat Badalbeyliİ’nin öğrencisi olarak kabul edildi.

1984 yılında yüksek lisans,1990 yılında doktora derecesini pekiyi dereceyle tamamladıktan sonra çalışmalarını Moskova Devlet Konservatuvarı’nda Prof.Lev Naumov ile devam ettirdi.

1999 yılında Unesco-Türkiye tarafından projelendirilen,Türkiye’deki Dünya Kültür Mirasları Listesi konulu belgeseli için Nihal Yapalı ile beraber bestelediği müziklerin icrasını da yapan sanatçı;1996 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

BESTE TIKNAZVIOLE

Müzisyen bir aileden gelen Beste Tıknaz 1982 yılında İstanbul’da doğdu. 7 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Ani İnci ile viyola öğrenimine başladı. Lisans bölümünün iki sene üstüste en başarılı öğrencisi seçilip İstanbul Üniversitesi tarafından bursa layık görülen Tıknaz; 2002 yılında lisans, 2004 yılında yükseklisans bölümünden mezun oldu. 2006-2008 yılları arasında Boston Konservatuarında tam burslu olarak Performance Diploma Bölümünü başarı ile bitirdi.

Tıknaz, eğitimi boyunca pekçok ünlü müzisyen ile çalışma fırsatı buldu. Bu isimlerden bazıları; Devlet sanatçısı R. GÜNEŞ , Prof. M. BUCCHOLZ, Prof. T. MASURENKO, N. IMAI, Y. BASHMET, L. MATCZYNSKI, M. KELLEY, M. Ruth RAY, R. NOREN, R. TAPPING, R. DİAZ, B. PASQUER, B. GUIRANNA, M. THOMPSON, P. FARULLİ, C. PHELPS, M. TENENBAUM olarak sayılabilir.

Sanatçının Pekçok Ulusal ve Uuslararsı Yarışmada ödülleri vardır; ICMEC Yarışması (Altın Madalya), BO.CO. String Idol, MTNA Young Concert Artists State ve Eastern Yarışmları, BO.CO. Konçerto Yarışması, 9 Eylül Üniversitesi ulusal viyola yarışması.

Tıknaz; yurtiçi ve yurtdışında resitaller vermekte ve solist olarak orkestralar önünde yer almaktadır. Aynı zamanda aktif olarak Odamüziği Çalışmaları yapan Sanatçı bu konuda ulusal ve uluslararası otoriteler ile çalışmalar yapmıştır. Kibele Quartet, Sospiro Quartet, Winsor music Quartet’leri ile uzun soluklu olarak çalışmış, uluslararası arenalarda konserler vermişdir.
CRR, AKM, İTALYANLTÜR MERKEZİ, İŞ SANAT gibi Türkiyenin önde gelen salonlarında yer aldığı gibi; BOSTON SYMPHONY HALL, HARVARD SANDERSYATROSU, BONN BEETHOVEN HALLE, BERLİN KONZERTHAUSE, CARNEGIE HALL (NY) gibi uluslararsı salonlarda da yeralmıştır.

Sanatçı pekçok festivale katılmıştır, bunlardan bazıları; Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Bonn Beethoven Festivali, Budapeşte Bahar Festivali, Berlin genç orkestralar festivali, Applehill odamüziği festivali, 34. ve 36. Uluslararası viyola Kongresi, Akdeniz Çağdaş Müzik günleri dir.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Orkestrası ve Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası viyola grup şefi olarak yer almış olan Tıknaz; aynı zamanda Akbank Oda Orkestrası ve Tekfen Karadeniz Filarmoni Solistleri üyesidir. Boston Chamber Orkestrası, Boston Conservatory ve Emmanuel Müzik Orkestralarında viyola grup şefi olarak yer almıştır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Sanatta Yeterlilik (Sanat doktorası) çalışmalarını ANİ İNCİ ile sürdürmekte ve araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. “Beste Tıknaz ve Barış Yıldızları” adı ile başlattığı program ile konserler vermektedir.

EVRİM GÜVEMLİ – CLARINETTE

1993 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda klarnet çalışmalarına Oktay Bağırov ile başlayan Evrim Güvemli, Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü’nün düzenlemiş olduğu “Yılın Genç Müzisyeni” yarışmasında, 1998 yılında 3.’lik, 2000 yılında da 1.’lik ödülü kazandı.

Liseyi T.Ü. Devlet Konservatuarı’nda bitirdikten sonra 2000 yılının yazında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin sınavlarına girdi ve tam burs kazanarak 2 yıl boyunca Vladimir Zverev ile klarnet çalışmalarını sürdürdü. Burada oda müziği çalışmalarına katıldı ve konserler verdi.

2002’nin yaz döneminde ise, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sınavlarını kazanarak Orhan Doğaner ile klarnet, Emel Çelebioğlu ve Levent Çolak ile oda müziği çalışmalarına burada devam etti.
2002 yılından bu güne kadar İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Orkestra İstanbul Orkestraları ile konserler verdi.

2004 Eylül ayında, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı kazandı ve orkestra üyesi olarak çalışmalarına burada devam etti. Daha sonra sırasıyla, İş Sanat’ın “Parlatan Yıldızlar” adı altındaki sınavı kazanarak Mayıs 2005’te İş Sanat’ta, Aralık 2005’te Avusturya Konsolosluğunda, Haziran 2006 ve 2007’de Galatasaray Üniversitesinde, aynı dönem de Paris’de, Conservatoire Debussy’de oda müziği konserleri ve resitaller verdi. Bununla beraber Mart 2008’de Alexander Rahbari yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde “Deniz Sever Klarnet konçertosu’nun” prömiyerini gerçekleştirmiştir.

Ayşegül Kirmanoğlu ile sık sık çalışma fırsatı bulan Güvemli, halen çalışmalarına İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İ.Ü.Devlet Konservatuarı’nda Doktora Öğrencisi olarak devam etmektedir.