23 Ocak, NDS’de Gönüllülük Günü

Geçtiğimiz 23 Ocak günü, Notre Dame de Sion Fransız Lisesinde ikinci kez Gönüllülük Günü düzenlendi.

Sabah saatlerinde, öğrencilerle birlikte belirlenen kuruluşlardan beşi kantinde stant kurarak etkinlik alanlarını tanıttılar .Öğrencileri bu stantlardan ufak hediyelik eşyalar satın alarak ya da gönüllü olmayı seçerek kuruluşlarını desteklemeye davet ettiler.

Ardından tüm öğrenciler Kaynaşlı (Düzce)’da bulunan Acil Destek Vakfı’nın kurucu üyelerinden Gülgün Tezgider’i dinlemek üzere biraraya geldiler. Konuşmacı sosyal hizmet, gönüllülük ve acil durumlarda yardımla ilgili bilgi vererek deneyimlerini paylaştı.

Gönüllülük Günü programının son etabında da öğrenciler seçimlerine bağlı olarak bir oturuma katıldılar. Böylece, muhtaç çocuklar yararına çalışan KORUNCUK Vakfı, arama kurtarma ve afet bilgilendirme alanında hizmet veren GEA, Lösemili Çocuklar Vakfı LÖSEV, Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV, Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı TEMA ve Türkiye Görme Özürlüler Kütüphanesi TÜRGÖK’ü daha yakından tanıma fırsatı buldular.